Dupla jubileumot ünnepel az Intim Torna Illegál

Sziget 2016 sziget fesztivál Intim torna illegál Sziget 2016, sziget fesztivál
Sziget 2016, sziget fesztivál
Vágólapra másolva!
Az idén 10 éves Intim Torna Illegál ad koncertet hétfőn este az M2 Petőfi TV Akusztik műsorában, amelyben ugyancsak pont 10 éve léptek fel először.
Vágólapra másolva!

"Az első Akusztik koncertünk idején, 2010-ben annyira frissek és újak voltunk, hogy a dalaink nem töltötték ki a felvétel idejét és újra kellett játszanunk a „Kedvenc mindenenem a biciklim" című számot, úgy, hogy ad hoc improvizatív elemekkel tarkítottuk. Majdnem 7 percig játszottuk ezt a dalt, és a végén már úgy kellett leállítani bennünket" - mondták el a zenekar tagjai Dorogi Péter, Gálos Ádám, Nádasdi János és Bikali Sándor. A mostani Akusztik koncert kapcsán már ilyen gondja természetesen nem volt a fiúknak, sőt, úgy választottak számokat, hogy mindenki bedobott 4-5 dalt az ötletelés során, ami számára kedves, és azokból válogattak. A hétfőn képernyőre kerülő Akusztik koncerten így elsősorban azokat adják elő, amiket korábban még nem játszottak ilyen megközelítésben.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

De természetesen felcsendülnek olyan számok is, amik egyetlen ITI koncerten sem maradhatnak el, így például a "Feltettem a polcra a szívemet" is, amit ezalkalommal Schoblocher Barbarával (Blahalousiana) együtt ad elő a zenekar.

"Rengeteg tervvel indultunk ennek az évnek. Az év eleji szuperül sikerült koncertek után alig vártuk, hogy a megálmodott látványvilágunkat nagyobb szabadtéri színpadokon is bemutathassuk. Ez sajnos most elmaradt, de reméljük, jövőre pótolhatjuk. Ami az Akusztik koncertet illeti, nagyon örültünk az újabb felkérésnek, és bár közönség nélkül kicsit nehéz volt koncertet adni, megpróbáltuk a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből. De a nézőket semmi sem tudja pótolni. Hiányoznak nagyon" - üzente az Intim Torna Illegál zenekar.

Az Intim Torna Illegál Akusztik 2020. augusztus 9-én 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később augusztus 10-én hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.