Sass Dani: Nem mondom, hogy mindenki szívébe beloptam magam

Sass Dani
Vágólapra másolva!
Vacsorakirály címmel új műsor érkezik augusztus 31-én a LifeTV-re, melyben hetente öt ismert hazai híresség szerepel - minden adásban egyikük vacsorát ad saját otthonában a másik négy sztárnak, akik az este végén pontozzák is a menüt. A korábban látott, hasonló műsorokkal ellentétben ezúttal a vacsorákra műsorvezető is érkezik: a csatorna Sass Danira bízta ezt a feladatot, aki az Origónak mesélt először a munkáról és az új formátumról.
Vágólapra másolva!

Miben lesz más a Vacsorakirály, mint a korábban látott, hasonló gasztroműsorok?

Főként abban, hogy van egy műsorvezető, akinek nagyon fontos szerepe van. Az a cél, hogy az este ne csak a bulizásról, a hangulatról, a bandázásról és a korábbi ismertségekről szóljon, hanem elkezdtük az egészet a gasztronómiai irányába terelni, és valódi értéket teremteni.

Nem engedem meg műsorvezetőként, hogy a versenyzők azt mondják, 'szuper volt a hangulat, ezért felpontozlak'. Az estébe én is becsatlakozom, a pontozási ceremóniára, amikor ők már befejezték az utolsó falatot. Ekkor érdekes helyzetbe hozom a házigazdát, mert ő kiül mellém, a vendégei pedig vele szemben. Ez az a pillanat, mikor őszintének, kritikusnak kell lenni, hiszen a néző mindent látott.

Forrás: sassdani.hu

Hogy zajlik a pontozási ceremónia?

Egyesével végigmegyünk a fogásokon, és mindenki elmondja a véleményét az adott ételről, majd egymás szemébe mondják a pontszámot. A korábbi műsorokhoz képest ez is egy teljesen új és egyedi szituáció, mivel egymással szemben értékelnek.

Sőt, ez komoly éket is tud ütni a vendégek közé, amit aztán a hét többi vacsorájára is visznek magukkal. A következő este, aki korábban pontot kapott, majd pontot ad, és jobban érezhető lesz a feszültség.

Ezúttal nem is lesznek produkciók, extra meglepetések a vendégeknek?

Nem, most nem lehet elvonni a figyelmet az ételről azzal, hogy valaki hoz egy nagyszerű meglepetés vendéget, latin táncosokat vagy harmonikást. Itt bizony a vacsoráról szól az este, a gasztronómiáé és az őszinte véleményeké a főszerep.

Sok embert kell ehhez navigálni, őszinteségre bírni. Hogy készült ezekre a szituációkra?

Azt gondolom, hogy társaságban viszonylag könnyen feltalálom magam, és ha gasztronómiáról van szó, nehezen vagyok megvezethető. Én minden fogást megkóstolok, amint megérkeztem. Nem pontozok, nem véleményezek, nem befolyásolok senkit, de nem lehet megvezetni. A beszélgetés kicsit piszkálódó szokott lenni, úgyhogy nem mondom, hogy mindenki szívébe beloptam magam.

Eddig hány vacsorán vannak túl?

Ez az ötödik hét, ami azt jelenti, hogy 25 ember ült már mellettem, úgyhogy kezdem megszokni, hogy mindenkinek más a stílusa, mindenki máshogy érzékeny a témára.

Abban nagyon erős ez a műsor, hogy itt nem egy külső zsűri ítéli meg a vacsorát, hanem azok törnek pálcát feletted, akikkel együtt röhögcséltél 2-3 órán keresztül, és akik vígan falatoztak az asztalodnál.

Forrás: sassdani.hu

Műsorvezetőként mi a legnehezebb része ennek a munkának?

Őszinteségre kell bírnom a vendégeket, de gyakran tapasztalom, hogy a hírességek próbálnak egyensúlyozni, nem megbántani a másikat, és inkább megtartják maguknak a véleményüket. Nekem fontos, hogy ezt ne engedjem! Nem könnyű, de nagyon hálás vagyok, hogy minden este besétálhatok egy ismert ember otthonába, megkóstolhatom a főztjét, ami hol jól, hol kevésbé jól sikerül. Egy biztos, tényleg mindenki odateszi magát.

A vendéglátók nyilván nem gasztronómiai szakemberek, nem feltétlenül tudnak kifogástalanul sütni-főzni. Ennek ellenére kóstolt olyan ételt, ami lenyűgözte?

Meglepő, hogy vannak olyanok, akik tényleg nagyon jó érzékkel nyúlnak az alapanyagokhoz, és tátva marad az ember szája. Volt, hogy lenyűgözve éreztem magam, mind tálalásban, mind ízekben sikerült meglepni.

míg vannak nagy csalódások, amikor azt gondolnám, hogy egy ennyi idős embernek már kellene akkora rutinnal rendelkezni, hogy másként nyúljon egy ételhez. Volt, hogy leesett az állam, negatív értelemben is.

Mi a helyzet, ha a pontszámok alapján döntetlen az állás az utolsó este?

A Vacsorakirályban nem lesznek döntetlen eredmények, ha ugyanolyan pontszámmal áll az első helyen két híresség, akkor én döntöm el, hogy ki nyeri meg a hetet - ez szintén okoz meglepetéseket.

Hogy érzi magát újra műsorvezetőként, hiányzott a tévés munka?

Nagyon élvezem, utoljára az Ide süss!-sel forgattam 2018 őszén, azóta közel két év eltelt. Hiányzott ez a feszített tempó, a kamera, a pörgés. Örültem, és megtisztelőnek is éreztem, hogy a LifeTV-nél rám gondoltak.

Erre nem lehetett nemet mondani, még akkor sem, ha ez egy nagyon időigényes munka. Azt jelenti, hogy a hétköznap estéimen nem a barátaimmal és nem a párommal vagyok, hanem egy idegen otthonában töltöm, amit szokni kell, és fel kell venni a ritmust. Nagyon érdekes emberekkel találkozom, barátkozunk, mindig jó a hangulat, így ez nem is olyan megterhelő.