Megszületett az ítélet a vesztegetéssel vádolt Lori Loughlin és a férje ügyében, a színésznő – egyéb büntetések mellett – két hónap letöltendő börtönt kapott.

Két hónap letöltendő börtönre ítélte a bíróság Lori Loughlin színésznőt, aki divattervező férjével, Mossimo Giannullival együtt belekeveredett az amerikai elit egyetemek körüli felvételi botrányba.

A Bír-lak színésznője a beismerő vallomás után kapta a két hónapot – korábban 50 évet is kilátásba helyeztek neki –, mellette 150 ezer dolláros pénzbírságot kell fizetnie, valamint 150 óra közmunkát kell végeznie.

Lori Loughlin a bíróságra menetForrás: AFP/Joseph Prezioso

A férjének súlyosabb szerepe volt a vesztegetésben, így ő öt hónap börtönt, 250 ezer dolláros bírságot és 250 óra közmunkát kapott.

Mint arról többször is írtunk korábban, a házaspár 500 ezer dollár kenőpénzt fizetett azért, hogy a lányuk bejusson egy elit egyetemre. Több szülővel együtt fogták el őket, a botrányban a Született feleségek-ből ismert Felicity Huffman is érintett volt – ő azonban jóval kisebb összeget szánt a vesztegetésre, a bírósággal pedig kezdettől fogva együttműködött, így csak 14 nap letöltendő börtönt kapott.