Egy úr az űrből, Hazárd megye lordjai, Hegylakó, Mr. Bean: sorozatokból készült rajzfilmek

Star Trek: Lower Decks
Vágólapra másolva!
Nemrég bejelentették, hogy rajzfilmsorozat készül az X-akták alapján, de persze korántsem ez az első ilyen vállalkozás, több sikeres produkció esetében történt már hasonló. Ha a színészekkel nem sikerült egyeztetni a folytatásról, vagy épp túl nagy volt az eredeti költségvetés, egy animációs szériát még mindig össze lehetett hozni – ahogy azt tették is nem egy esetben a tévések. Lássunk hát pár példát arra, amikor egy élőszereplős sorozat rajzfilmként tért vissza a képernyőre!
Vágólapra másolva!

Alf

A falánk földönkívülit sokan talán képregényből ismerik, pedig a pályafutását a képernyőn kezdte: az élőszereplős sorozat két évvel korábban – 1986-ban – indult, mint ahogy az első füzet megjelent. Akárhogy is, a karaktert hamar megkedvelték a nézők, így két rajzfilmsorozat is készült vele, az első, az Alf: The Animated Series már 1987-ben kijött. Egy évre rá aztán bemutatták az Alf Tales-t is, amelyben a címszereplő és barátai klasszikus történeteket meséltek el, például Piroskát és Hófehérkét is megidézték.

Hazárd megye lordjai

A Duke fiúk kalandjait eredetileg 1979 és 1985 között láthatták az amerikai nézők, rajzolt másukkal pedig már 1983-ban találkozhattak a The Dukes című szériában. A Hanna-Barbera stúdió pont akkor állt neki a rajzfilmváltozatnak, amikor a két eredeti főszereplő, Tom Wopat és John Schneider összeveszett az alkotókkal, és egy időre kilépett a sorozatból – így az animációs verzióban Luke és Bo csak a második évadban jelent meg, több színész azonban kezdettől fogva szívesen kölcsönözte a hangját a korábban megismert karakterének.

Hegylakó

Az 1986-os Hegylakó-ban Christopher Lambert játszotta Connor MacLeodot, a hat évvel később indult, azonos című sorozatban pedig a klán egy másik tagját, Duncant is megismerhettük: őt Adrian Paul alakította. 1994-ben aztán bemutatták a Highlander: The Animated Series-t, amelyben pedig egy harmadik halhatatlan, Quentin figurája állt a középpontban. A történet itt már egészen más volt, a 27. században játszódott, a szinte teljes egészében kipusztult emberiség kultúráját próbálták megóvni a halhatatlanok.

Egy úr az űrből

Robin Williams az 1978-as vígjátéksorozattal alapozta meg a karrierjét, karakterét, a Mork nevű földönkívülit pedig az 1982-es animációs változatban is eljátszotta – ahogyan a női főszereplő, Pam Dawber is újra megszólaltatta Mindyt. A Hanna-Barbera produkciója igazából egy szombat reggeli rajzfilmcsomag része volt: az ABC más élőszereplős sorozatait is itt népszerűsítették, miután a Laverne & Shirley-ből, illetve a Happy Days-ből is készült animációs feldolgozás.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon folytatjuk!