Jöhet a következő nagy dobás a Trónok harca alkotóitól

David Benioff (b) és D. B. Weiss, Emmy-díj, 2019
New York, 2019. november 26. David Benioff (b) és D. B. Weiss, Trónok harca című tévéfilmsorozat rendezői a sajtószobában tartott fotózáson, miután átvették az Alapítók Díját a Nemzetközi Emmy-díjak 47. átadási ünnepségén a New York-i Hilton Szállodában 2019. november 25-én. MTI/EPA/Jason Szenes
Vágólapra másolva!
A Trónok harca alkotópárosa, David Benioff és D. B. Weiss egy nagy hatású sci-fi könyvsorozat, A háromtest-probléma tévés verzióján dolgozik.
Vágólapra másolva!

A Trónok harca író-producerei, David Benioff és D. B . Weiss tavaly a Netflixhez szerződtek, ott dolgoznak következő nagy dobásukon, egy sci-fi regénytrilógia sorozatváltozatán.

David Benioff és D. B. Weiss Forrás: MTI/EPA/Jason Szenes

A szakemberek egy kínai szerző, Cixin Liu magyarul is olvasható regénysorozatát, A háromtest-problémá-t ültetnék át a képernyőre, a megvalósításban többek között Brad Pitt és Rosamund Pike is segít nekik producerként.

A háromtest-probléma a Trónok harca szerzője, George R. R. Martin szerint "a hard sci-fi egyedi mixe: összeesküvés-elmélet és kozmológia, természettudomány és villámgyors akció", egyébként az emberiség és egy idegen civilizáció első találkozását mutatja be.

Cixin Liu Forrás: Imaginechina/zhangshibo - Imaginechina/Zhangshibo

A regénysorozatot nem csak Martin méltatta: Cixin Liu az első ázsiai szerzőként kapta meg érte a Hugo-díjat 2015-ben, a New Yorker pedig a kínai Arthur C. Clarke-nak nevezte az írót.