Színészek, akikről elfelejtette, hogy szerepeltek a Szomszédokban

Szomszédok, Gesztesi Károly
Vágólapra másolva!
Gregor Bernadett egy kocsmában ivott és pénzt adott egy bűnözőnek, Ullmann Mónika vadul csókolózott az erdészeti úton tilosban parkoló autóban, Gesztesi Károly gázolt, majd még neki állt feljebb, az ifjú Fenyő Iván pedig alkoholt követelt a presszóban, nem kapott, így azzal fenyegetőzött, hogy egy bandával visszatér.
Vágólapra másolva!

Tavaly volt 20 éve, hogy véget ért a Szomszédok, a magyar televíziózás egyik nagy klasszikusa. Ma már sokakat megmosolyogtat, a sok dialógus kicsit mesterkéltnek hat, ennek ellenére mégis valamilyen szinten az akkori kor lenyomata, és sok ismert színész szerepelt benne. Hogy ki volt Taki bácsi, Alma, Vágási Feri, azt mindenki tudja, de vajon mindenkire emlékszik?

Szomszédok, Gesztesi Károly MTV

Gesztesi Károly nemcsak a színpadon és a filmekben alkotott emlékezeteset, hanem tévésorozatokban is, az Angyalbőrben, a Tévé a város szélén, a Kisváros, Az öt zsaru, a Tea nézői láthatták, a Jóban Rosszban stábjának is sokáig volt tagja. A Szomszédokban is láthattuk: „Mi a túrónak száguldozol ezen a keskeny utcán ezzel a rohadt biciklivel?" – kérdi dühösen a gázolás után, és még neki áll feljebb, holott ő a hibás. Nem kapott tehát túl rokonszenves karaktert.

-------------------

Szomszédok, balról Gregor Bernadett MTV

Még nem volt országosan ismert, amikor feltűnt a teleregényben Gregor Bernadett. A 107. részben láttuk, egy bűnözőnek, bizonyos Somának adott némi pénzt egy kocsmában, hogy ki tudja fizetni az italokat. Nem egy nagy szerep, de aztán jött rengeteg színházi munka, egy Jászai Mari-díj, és a Tűzvonalban, a Jóban Rosszban, a Tibor vagyok, de hódítani akarok nézői is láthatták, többek közt. Itt 8.40 körül látható:

-----------------

MTV

Ullmann Mónika több kisebb szerepet is kapott, az alábbi videón például Schnell Ádám karakterének, Sanyinak a szeretője. János és Dénes bóklásznak arra, nagyon nem tetszik nekik, hogy ott parkol egy ismeretlen autó az erdészeti úton. Mint kiderül, épp heves csókolózás közben zavarják meg a párt, még jó, hogy nem öt perccel később érkeztek! A jelenet 20:00-tól látható.

-------------------

Székhelyi József több epizódban is feltűnt, gátlástalan vállalkozót alakított Farkas Gábor néven. A 31. részben például Lenke nénit lepi meg otthonában, behatolás után már néz is jobbra-balra, gyorsan feltérképezi a lakást, a vagyontárgyakat. „Semmi az egész, csak egy kis pénzért jöttem" – kezdi, majd kiböki, hogy 80 vagy 100 ezer forint kell neki, ha nem is azonmód, de másnapra, hogy „rezerválják" számára az árut.

MTV

„És a legfontosabb: pénz, pénz, helyszínrajz!" – így búcsúzik a röpke vizit után, de felbukkan még Alma is, aki a cigaretta szaga alapján megállapítja, hogy egy "büdös farkas" járhatott feléjük. A jelenet 4:00 körül kezdődik.

----------------------

Az akkor még ismeretlen Fenyő Iván és egy barátja egy epizódban Bloody Mary koktélt és sört kérnek a presszóban, de Alma ránézésre úgy dönt, hogy a nyikhajok még nincsenek 18 évesek, így nem akar nekik alkoholt hozni. „Na, ne szórakozzon velünk, széplány, minket a város összes csárdájában kiszolgálnak" – méltatlankodik Fenyő karaktere.

Fenyő Iván igen szomjas és dühös MTV

Megjelenik Rezső, rendet tesz, de a fiatalember fenyegetően feláll, és bejelenti, hogy még aznap visszatérnek kicsit többen. „Két pofont bármikor kaphatsz, ha nem vigyázol!" – lép fel támadólag a pincér is, de ekkor a két csalódott és szomjas tinédzser már kifelé tart.

-------------------

Julcsi barátai között Elek Ferenc, Liptai Claudia, Németh Kristóf, Miller Zoltán is feltűnt, a rendőr Kiss Viktort, Delfint pedig Pintér Tibor alakította 1997-1999 között.

MTV

--------------------

Több Szomszédok-szereplő érezte azt, hogy a sorozat őrületes népszerűséget is hozott, de negatív hozadéka is volt. Trokán Péter így mesélt az Origónak a 200 első randi forgatásán: „Én korábban többet forgattam, de a Szomszédok óta nemigen, inkább csak a színház van... A filmesek azt mondták, gondolták, hogy

Nem kellett kimondani. A filmesek világa zárt: Amerikában is vannak színészek, akik csak filmet forgatnak, vannak, akik meg csak sorozatot. És vannak persze, akik csak színházban játszanak. Nálunk elvileg mindenki csinál mindent, de aztán megjelent ez a sorozat, ami tizenhárom évig ment, és utána azért hallottunk olyanokat, hogy nem tudok neked szerepet osztani, mert elhasználtad az arcodat" - emlékezett. Liptai Claudia pedig valószínűleg élvezte a munkát, szerette a stábot, de sok évvel később, amikor egy tévéshow-ban megmutatták akkori arcát, így reagált: