Nem lesz semmi Steven Spielberg méregdrága történelmi sorozatából

92nd Annual Academy Awards - Show film cinema award Horizontal
US director Steven Spielberg speaks onstage during the 92nd Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon közölte, hogy nem dolgozik tovább a Cortes y Moctezuma című minisorozaton, nem lesz semmi Steven Spielberg és Javier Bardem közös produkciójából.
Vágólapra másolva!

A világjárvány miatt az Amazon lemondott méregdrága történelmi sorozatáról, a Cortes y Moctezuma-ról, amelynek munkálataiba épp csak belekezdett a korlátozások bevezetése előtt.

Steven Spielberg Forrás: AFP/Mark Ralston

A négyórás minisorozat a spanyol hódítóról, a Hernando Cortezként is ismert Hernán Cortésről szólt volna, azt mutatta volna be, hogy miként döntötte meg az azték birodalmat, megalapítva a mai Mexikó ősét, Új-Spanyolországot.

Javier Bardem Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Dyd Fotografos/Geisler-Fotopress

Cortés szerepét a Nem vénnek való vidék-ért Oscarral jutalmazott Javier Bardemra bízták, akinek 1,2 millió dollárt ígértek epizódonként; a készítők Steven Spielberg és Steven Zaillian voltak, akik a Schindler listájá-n már dolgoztak együtt korábban, a film mindkettejüknek Oscart is hozott.