Tévés karakterek, akik nyom és magyarázat nélkül eltűntek a sorozatukból

Vágólapra másolva!
Nem ritka, hogy egy tévésorozat karaktere kifárad, ezért a forgatókönyvírók úgy döntenek, hogy inkább megválnak tőle, és kiírják a történetből – vannak azonban olyan esetek is, amikor egy szereplő minden magyarázat nélkül tűnik el, és a későbbiekben sem nagyon utalnak rá, hogy egyáltalán létezett volna. Így járt többek között Ted Mosby húga vagy T. J. Hooker társa, de tudunk más példákat is.
Vágólapra másolva!

Chuck Cunningham (Happy Days)

Forrás: ABC

Az amerikai tévéiparban neve is van a szereplők rejtélyes eltűnésének, a tévés szakkifejezéseket magyarázó TV Tropes szerint a jelenséget Chuck Cunningham-szindrómának hívják. A névadó egy 1974 és 1984 között futott vígjátéksorozat, a Happy Days egyik karaktere volt, akinek a pilotban még fontos szerepe volt, de a folytatásban már alig láthatták a nézők. A második évad elejére teljesen kiírták a sorozatból, a történet szerint ekkor ment főiskolára – később azonban nemcsak hogy nem látogatott haza, de soha többet nem is említették.

Heather Mosby (Így jártam anyátokkal)

Forrás: CBS

Ted Mosby húga az egyik epizódban New Yorkba látogatott, mert szeretett volna a városba költözni – egyedül azonban nem tudta volna vállalni a költségeket, ezért a bátyját kérte fel kezesnek a lakásszerződéshez. Ted először nemet mondott, később azonban rájött, hogy korábban felelőtlen húga mára felnőtt, ezért aláírta a szerződést. Heather tehát elvileg New Yorkba költözött, mégsem tűnt fel többet a társaságban, sőt aztán a Mosby anyuka esküvőjén sem találkozhattunk vele.

Vince Romano (T. J. Hooker)

Forrás: ABC

A címszereplő, T. J. Hooker tapasztalatlan társa volt Romano, aki az utolsó évadban tűnt el nyom nélkül. A negyedik szezon végén Hooker Chicagóba utazott, és mire az ötödik elejére visszatért Los Angelesbe, Romano már nem volt sehol. Régi kollégája és barátja meg sem kérdezte, hogy hová tűnt – mintha sosem lett volna társa, egyedül rótta tovább az utcákat. A Romanót alakító Adrian Zmed állítólag kevesellte a gázsit, közben pedig rábízták a Dance Fever című show vezetését is, ezért hagyta ott a sorozatot.

Dr. Grace Miller (Dokik)

Forrás: NBC

Dr. Cox (John C. McGinley) figurája annyira bejött a Dokik rajongóinak, hogy az alkotók a harmadik évadra behozták a női megfelelőjét is, vagyis egy doktornőt, aki igen kemény volt a rezidensekkel, de sokat lehetett tőle tanulni. A Bellamy Young által játszott dr. Miller azonban nem lett nagy közönségkedvenc: mindössze öt epizód után eltűnt a történetnek helyet adó kórházból, utána csak a főszereplő, J. D. fantáziájában jelent meg a nyolcadik szezon végén.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon folytatjuk!