Elfújta a szél: a filmtörténelem egyik legsikeresebb filmjét bemutatja az M5

Gone with the Wind Cinema drama HISTORY romance 1860s 19th century MAN WOMAN couple ANGRY anger clenched fists Rhett Butler Scarlett O'Hara
Gone with the Wind Year : 1939 USA Director : Victor Fleming Vivien Leigh, Clark Gable. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Vágólapra másolva!
Igazi közönségkedvenc filmet tűz műsorára a közmédia: az Elfújta a szél című, legendás amerikai romantikus drámát szeptember 10-én, csütörtökön este 21 órától láthatják a nézők az M5 kulturális csatornán.
Vágólapra másolva!

"Örömmel jelentem be, hogy egy igazi klasszikussal bővül az M5 műsorkínálata: csütörtökön este 21 órától vetítjük csatornánkon az Elfújta a szél című sikerfilmet, amely nézők millióit hódította meg világszerte. Az amerikai romantikus dráma 1939-es megjelenése óta a televíziós vetítések révén mai napig az egyik legismertebb és legnépszerűbb filmes alkotás" – mondta Bán János.

Az M5 csatornaigazgatója hozzátette: nemcsak történelmi szempontból izgalmas a cselekménye, de lebilincselően mesél emberi sorsokról, háborúról, szerelemről és újrakezdésről.

Clark Gable és Vivien Leigh az Elfújta a szélben Forrás: AFP/Photo12

Az Elfújta a szél a filmtörténet egyik kivételes műve, mely Margaret Mitchell azonos című Pulitzer-díjas regényéből készült. Az amerikai polgárháború idején játszódó történet egy georgiai ültetvényes lányának, Scarlett O'Hara-nak a viharos szerelmi életét dolgozza fel. A legendás filmet 1939-ben mutatták be olyan sztárszereplőkkel, mint Clark Gable, Vivien Leigh, Leslie Howard vagy Olivia de Havilland. Az Elfújta a szél összesen 13 Oscar-díj-jelölést kapott, amiből nyolcat meg is nyert.

A megkapó alkotás sikere több mint nyolc évtized után sem halványult. A polgárháborús dráma annak idején 4 millió dollárba került, de már néhány hónappal a bemutatót követően 10 millió dollárt hozott az alkotóknak, és – az inflációval kiigazítva – a mai napig első helyen szerepel a legtöbb bevételt termelő filmek listáján.