Liptai Claudia állni sem bír, nagy fájdalmai vannak a koronavírus miatt és sokat sír

Liptai Claudia
Vágólapra másolva!
A Facebookon hosszan mesélt a betegségről.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, Liptai Claudia is elkapta a koronavírust – péntek este a Facebookon számolt be részletesen az állapotáról. „Estére nagyon elkezdett fájni a fejem, mintha egy ólomsapkát húztak volna rám, és a látásom is rosszabbodott. A végtagjaim fájtak. Nagyon fáradt vagyok, 15 perc után le kell ülnöm, le kell feküdnöm, és kell pár nap, mire ez átmegy rajtam" – mondta.

Liptai Claudia Facebook

Az élő bejelentkezésben elárulta, hogy az íz- és szagérzéke is elment, hiába készített egy elvileg finom húslevest, nem érzi. Étvágya sincs. Tudja, hogy a gyomorra is ráhúzódik a koronavírus, de neki nincs ilyen problémája, és a tüdeje is jó állapotban van. „A fulladástól nagyon félnék" – vallotta be.

Jól alszik, de sokat sír

Tisztában van vele, hogy vannak sokan, akik nála sokkal rosszabbul jártak. „Én végigaludtam az éjszakát. Az izomfájdalom a mai napig megvan, olyan izmokat érzek, amiket korábban nem. És megjött a nátha is" – újságolta az élő bejelentkezésben. Száraz a szája, egyfolytában maszkban van otthon, ha a többiekkel találkozik, a gyerekeket próbálja elkerülni.

„Borzalmas az, hogy puszit nem adtatok a gyereknek. Ez szörnyű egy törékeny léleknek... nagyon sokat sírok. Miért velem, miért most? De ez sose jön jókor, el kell viselni" – tette hozzá. A barátai tartják benne a lelket, a félelmeit feloldják. Mint mondta, mindenképp tesztel majd, ha elmegy otthonról két hét múlva.

Ölelhető lény szeretne lenni

Egy kommentelő azt igyekezett megtudni, kitől kaphatta el Liptai a fertőzést. „Nem fontos, kitől kaptam el. Fogalmam sincs, de nem is szabad haragudni senkire, ez egy vírus... valamikor olyan lesz, mint az összes többi... most biztos van oka annak, hogy erre így figyelünk. Komolyan kell venni, segíteni kell egymást" – magyarázta.

„Sok munkát magam mögé kellett dobnom, de most mindenki munkája bizonytalan: legyünk nagyon toleránsak a másikkal, legyünk megértőek és segítőek. A szabályokat tartsuk be. (...) Most érzem, hogy percenként zokogni tudnék, de próbálom úgy felfogni, hogy túl leszek rajta és egy ölelhető lény leszek a végén" – bizakodott, majd mindenkinek megköszönte a támogatást.