Aggodalomra adnak okot az erőteljes immunválasz okozta bőrelváltozások, a sportolástól teljesen független izom- és ízületi fájdalmak, a memória- és látászavarok – írta a TV2 időjárás-jelentője, aki még tavasszal kapta el a vírust.

„Négy és fél hónappal ezelőtt, amikor - a negatív Covid-19 teszttel a kezemben - már gyógyultan tervezgettem a jövőt, akkor azt gondoltam, hogy kéthónapnyi hosszú betegség után már csak az örömteli felépülés vár rám! Sajnos azonban hiába telnek, múlnak a hetek, még mindig nem vagyok a régi! Szerencsére vissza tudtam térni a televízióba és 4 hónap után már edzéseket is tartok, de a régi tettvágy és vitalitás egyelőre a múlté.  Dolgozó nőként, háziasszonyként, feleségként, édesanyaként csak a jóleső és indokolt fáradságot ismertem, de ez a betegség óta még mindig tartó krónikus fáradság egészen más!" – írta oldalán.

Forrás: TV2 Mokka

Aggodalomra adnak neki okot az erőteljes immunválasz okozta bőrelváltozások, a sportolástól teljesen független izom- és ízületi fájdalmak, memória- és látászavarok és még sok egyéb olyan tünet, amely a koronavírus-fertőzés óta jelentkeztek nála. „És nem csak nálam, hanem a férjemnél is! Ez pedig azért nagyon különös, mert ő tünetmentesen esett át a fertőzésen. Pozitív volt a PCR-tesztje, de egy köhintés vagy más tünetek nélkül győzte le a vírust! És mégis, a fertőzésnek a tünetmentes hordozóknál is lehetnek következményei, maradványtünetei!" – írta.

Szerinte a koronavírus okozta fertőzés, maga a betegség csak a jéghegy csúcsa. „Ami utána jön, hogy kinél milyen szövődményekkel, tünetekkel, meddig elhúzódó állapot... azt nem tudni. Azok sem nyugodhatnak meg teljesen, akiket nem betegít meg a vírus,  netán csak enyhébb tünetekkel lesznek túl a fertőzésen, mert őket is érintheti a fertőzés utáni gyengeség, krónikus fáradság és még sok egyéb nagyon kellemetlen maradványtünet, esetleg szövődmény!" – vélekedett.

Forrás: Barta Sylvia/Instagram

„Ez a vírus nemcsak a légzőszervrendszert támadja meg, hanem az emésztőszervrendszert, a szívet és a keringést, az agyat és a központi idegrendszert, az érzékszervrendszert, a mozgás szervrendszert is. Ez a vírus nem múlik el nyomtalanul. Mindenkinek megtalálja a leggyengébb pontját. Vegyétek komolyan a járvány elleni védekezést! Maradj ki ebből, amíg csak lehet!" – zárta a komor hangulatú posztot Barta Sylvia.