Aggódnak az Edda rajongói és a kollégák: súlyosbodott Gömöry Zsolt állapota.

A zenész egy hete került az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírus-fertőzötteket gondozó osztályára. "Nincsenek jó híreim. Sajnos a laboreredményeim rosszabbak lettek, mint ahogy azt gondoltuk. Nem tudom, meddig kell kórházban maradnom, de még három hét is lehet belőle. Türelmes vagyok és természetesen bizakodó. Szeretnék már jobban lenni, de még nem vagyok" - mesélte a zenész a Blikknek. 

Egy hét után is ramatyul érzem magam. Az egyetlen, amiben kis előrelépés tapasztalható, hogy nappal már nincs olyan borzasztóan magas lázam.  Már csak hajnalra szoktam belázasodni, de az kezelhető. A laboreredményeim viszont eléggé elmásztak negatív irányba. Sőt, amióta múlt hétfőn bejöttem, a duplájára nőtt a CRP-értékem, ami a gyulladásos állapot mértékét jelöli" - tette hozzá.

Forrás: MTI/Bócsi Krisztián

A koronavírusos betegek számára fenntartott osztályon fekve Gömének volt ideje gondolkodni, de nem tudja, hol és hogyan fertőződhetett meg. "Fogalmam sincsen. Az biztosnak tűnik, hogy nem családtagtól kaptam el, mert szerencsére ők továbbra is tünetmentesek" - mondta a háromgyerekes zenész, aki nehezen, de fegyelmezetten viseli, hogy csak virtuálisan érintkezhet a szeretteivel. "Rajtuk kívül ismerősöktől és barátoktól is olyan sok biztató üzenetet kapok, hogy alig hiszem el" - mondta.