Mit csinál most Isaura, mi lett a Rabszolgasors szereplőivel?

Isaura nagy sztár volt itthon
Vágólapra másolva!
Azok a magyarok, akik a nyolcvanas években már tévéztek, minden bizonnyal emlékeznek Isaurára és a Rabszolgasors című telenovellára, hisz a fehér rabszolgalány története annak idején hihetetlenül népszerű volt itthon. A főszerepet játszó Lucélia Santos már 63 éves, de a mai napig látható a képernyőn, ahogy több kollégája is. Mi lett velük, mit csinálnak ma?
Vágólapra másolva!

A Rabszolgasors (eredeti címén Escrava Isaura) brazil telenovella volt, amely 1976-ban indult hódító útjára, több mint nyolcvan országba átvették. 1986-ra Magyarországra is eljutott, és óriási siker lett, a rajongók állítólag még pénzt is gyűjtöttek a főszereplő rabszolgalány felszabadítására, holott nyilvánvalóan kitalált karakter volt. Hogy ebből a történetből mennyi igaz, annak egy korábbi cikkünkben jártunk utána, most lássuk inkább azt, hogy mi történt a főszereplővel, Lucélia Santosszal az elmúlt évtizedekben.

Lucélia Santos mint Isaura Forrás: Rede Globo

A színésznő 1987-ben még Magyarországon is járt a Rabszolgasors miatt, pedig akkor már – több, itthon nem látott telenovella után – túl volt A kisasszony-on is. Hazájában, Brazíliában gyakorlatilag egymás után kapta a szerepeket a Rabszolgasors-ot is gyártó Rede Globótól, de pont 1987-ben otthagyta a társaságot, hogy a rivális Rede Manchete produkciójában, a Carmem-ben eljátssza a címszerepet.

A kilencvenes években emlékezetes sorozata volt a Dona Anja, amely jórészt egy katonai diktatúra alatt működő bordélyházban játszódott. Santos aztán a kétezres években is aktív maradt: tavaly indult vele a Na Corda Bamba, 2007-2008-ban pedig a Született feleségek dél-amerikai verziójában, a Donas de Casa Desesperadas-ban játszotta Suzana Mayert – vagyis ugyanazt a karaktert, akit eredetileg Teri Hatcher alakított.

A rendezéssel is megpróbálkozott – 2001-ben Kelet-Timor függetlenedéséről forgatta a Timor Lorosae: O Massacre que o Mundo Não Viu című dokumentumfilmet –, fia, a most 38 éves Pedro Neschling pedig szintén színész lett, itthon például az Életünk lapjai-ban láthattuk több mint nyolcvan epizódban.

A 63 éves Santos az Instagramon is viszonylag aktív: legutóbb a Na Corda Bamba-ról tett ki egy posztot, de több videón is meg tudjuk mutatni, hogy miként néz ki most:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Emmy para na corda bamba de @ruivilhena @tvioficial

Lucélia Santos (@luceliasantosoficial) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ajude em @sosxavante

Lucélia Santos (@luceliasantosoficial) által megosztott bejegyzés,

A többi szereplő utóéletéért lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!