A bírósághoz fordult az egykori Tarzan

Tarzan (TV Series) Cinema Edgar Rice Burroughs MAN bare chest
Tarzan TV Series (1966 - 1968) USA Ron Ely. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Vágólapra másolva!
Tarzan egykori alakítója, Ron Ely beperelte a Santa Barbara megyei seriffhivatalt, őket okolja a felesége és a fia tavalyi haláláért.
Vágólapra másolva!

A hatvanas évekbeli Tarzan, Ron Ely házában tavaly történt családi tragédia: a feleségét, Valerie-t halálra késelte a fiuk, Cameron, akit aztán a kiérkező rendőrök lőttek le.

Ron Ely, Valerie és Cameron Forrás: Ron Ely

Ely most azt állítja, hogy mindkét haláleset a rendőrség hibájából történt, be is perelte a Santa Barbara megyei seriffhivatalt. Szerinte a rendőrök nem is ellenőrizték, hogy Valerie él-e még, és ő maga hiába kérte őket, nem hívtak egyből orvosi segítséget – így az asszony legalább harminc percig ellátatlanul feküdt, utána már halottnak nyilvánították.

Cameron a rendőrök szerint fenyegetően viselkedett, ezért lőtték le, Ely viszont ezzel szemben azt állítja, hogy a fia fegyvertelen volt, és feltartott kézzel várta a letartóztatását.

Ron Ely mint Tarzan Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/Banner Productions/NBC/Banner Productions/Nbc

Ely az 1966 és 1968 között futott Tarzan-sorozatban játszotta a címszerepet, majd olyan szériákban vendégszerepelt, mint a Szerelemhajó, a Fantasy Island vagy a Sheena, a dzsungel királynője.