A Playboy alapítója, Hugh Hefner három éve meghalt, egykori villája ma már többnyire filmforgatásoknak, fotózásoknak, jótékonysági és más társasági eseményeknek ad otthont a vad szexpartik és világsztárokkal zsúfolt fogadások helyett. De mit kell tudni a legendás helyszínről azon kívül, hogy egykor a világ legvonzóbb női gyűltek ott össze? Összeszedtünk pár érdekességet.

1. A legendássá vált Los Angeles-i birtok csak a második Playboy-villa volt, ezért hívták Playboy Mansion Westnek (nyugati Playboy-villának) is. Hefner ugyanis még Chicagóban alapította a lapját, ott állt az első Playboy-villa is, amelyből aztán művészeti iskola lett, majd luxuslakóparkká alakították át.

Az ismertebb, Los Angeles-i Playboy-villa 2016-banForrás: AFP/2016 Getty Images/Charley Gallay

2. Daren Metropoulos üzletember már 2016-ban, egy évvel Hugh Hefner halála előtt megvette a (második) villát 100 millió dollárért, a szerződésben azonban az is benne volt, hogy Hefnernek nem kellett kiköltöznie: havi egymillió dollárért bérelte egykori otthonát.

3. A villában nemcsak Hefner, de aktuális barátnői is laktak, ők saját szobát és heti ezer dollárt kaptak. A számuk változó volt, de mindig volt egy főbarátnő, aki Hefner szobájában alhatott.

Hugh Hefner a 80. születésnapján három barátnőjével, Holly Madisonnal, Bridget Marquardttal és Kendra WilkinsonnalForrás: AFP/Cesar Rangel

4. A ház nem a tisztaságáról volt híres, az ágyneműk cseréje sem volt túl gyakori, amit csak súlyosbított, hogy az ágyakat talán alvásra használták a legkevesebbet. A „barátnők" szobáiban ráadásul fehér szőnyegek voltak, a kutyák pedig gyakorta azokon végezték el a dolgukat.

5. A Playboy-villa azon kevés magánház egyike volt, amely hivatalos állatkerti engedéllyel rendelkezett. A fő látványosság egy óriási ketrec volt, amelyben száz mókusmajom rohangált, Hefner igazi kedvencei azonban a madarak voltak, így a kertben számos pávával, papagájjal, tukánnal, kacsával találkozhatott az ember.

Hefner a villájábanForrás: Getty Images

6. Hefner abban is egyedülálló volt, hogy Los Angelesben ő volt az egyetlen magánszemély, aki engedélyt szerzett tűzijáték rendezésére, így a július 4-i ünnepségek mindig igen látványosak voltak a kertjében.

7. Volt egy titkos szoba, amelyet Elvis-szobának hívtak, miután a legenda szerint maga Elvis Presley is töltött ott egy eseménydús éjszakát – nyolc nyuszilány társaságában.

Elvis Presley nyolc lánnyal múlatta az időt a birtokonForrás: Getty Images

8. Hefnernek egy másik híres vendégéről, John Lennonról már kevésbé lehetett jó véleménye, a találkozásuk azonban bizonyára így is emlékezetes volt. A Playboy-tulaj ugyanis nagy műgyűjtő volt, Lennon viszont ellenségessé vált a sok műtárgy között, és állítólag egy eredeti Matisse-on nyomta el a cigarettáját.

9. Hefner mindig saját maga állította össze a partik vendéglistáját, és erre igen kényes volt. Luke Wilsont egyszer tizennyolc hónapra kitiltotta a birtokáról, mivel a színész azt hazudta egy alkalmazottnak, hogy a bátyjával, Owennel van ott, pedig az idősebb Wilson nem is volt jelen.

A bajkeverő Luke Wilson a bátyjával, Owen WilsonnalForrás: AFP/Robyn Beck

10. Hefner a moziteremben tartott vetítéseket is halálosan komolyan vette, barátainak egy szűk köre állította össze a filmcsemegéket is ígérő programot. Mike Tyson egyszer elaludt egy film közben, soha többet nem hívták vetítésre.

Lapozzon, öt érdekesség még hátravan!