Sötét titkok, bizarr történetek a legendás Playboy-villából

Hugh Hefner Playboy villa buli parti
HOLMBY HILLS, CA - JUNE 10: Hugh Hefner and Playmates at the Distinctive Assets talent lounge for the launch of Spike TV held at the Playboy Mansion on June 10, 2003 Holmby Hills, California.(Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Playboy alapítója, Hugh Hefner három éve meghalt, egykori villája ma már többnyire filmforgatásoknak, fotózásoknak, jótékonysági és más társasági eseményeknek ad otthont a vad szexpartik és világsztárokkal zsúfolt fogadások helyett. De mit kell tudni a legendás helyszínről azon kívül, hogy egykor a világ legvonzóbb női gyűltek ott össze? Összeszedtünk pár érdekességet.
Vágólapra másolva!

1. A legendássá vált Los Angeles-i birtok csak a második Playboy-villa volt, ezért hívták Playboy Mansion Westnek (nyugati Playboy-villának) is. Hefner ugyanis még Chicagóban alapította a lapját, ott állt az első Playboy-villa is, amelyből aztán művészeti iskola lett, majd luxuslakóparkká alakították át.

Az ismertebb, Los Angeles-i Playboy-villa 2016-ban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Charley Gallay

2. Daren Metropoulos üzletember már 2016-ban, egy évvel Hugh Hefner halála előtt megvette a (második) villát 100 millió dollárért, a szerződésben azonban az is benne volt, hogy Hefnernek nem kellett kiköltöznie: havi egymillió dollárért bérelte egykori otthonát.

3. A villában nemcsak Hefner, de aktuális barátnői is laktak, ők saját szobát és heti ezer dollárt kaptak. A számuk változó volt, de mindig volt egy főbarátnő, aki Hefner szobájában alhatott.

Hugh Hefner a 80. születésnapján három barátnőjével, Holly Madisonnal, Bridget Marquardttal és Kendra Wilkinsonnal Forrás: AFP/Cesar Rangel

4. A ház nem a tisztaságáról volt híres, az ágyneműk cseréje sem volt túl gyakori, amit csak súlyosbított, hogy az ágyakat talán alvásra használták a legkevesebbet. A „barátnők" szobáiban ráadásul fehér szőnyegek voltak, a kutyák pedig gyakorta azokon végezték el a dolgukat.

5. A Playboy-villa azon kevés magánház egyike volt, amely hivatalos állatkerti engedéllyel rendelkezett. A fő látványosság egy óriási ketrec volt, amelyben száz mókusmajom rohangált, Hefner igazi kedvencei azonban a madarak voltak, így a kertben számos pávával, papagájjal, tukánnal, kacsával találkozhatott az ember.

Hefner a villájában Forrás: Getty Images

6. Hefner abban is egyedülálló volt, hogy Los Angelesben ő volt az egyetlen magánszemély, aki engedélyt szerzett tűzijáték rendezésére, így a július 4-i ünnepségek mindig igen látványosak voltak a kertjében.

7. Volt egy titkos szoba, amelyet Elvis-szobának hívtak, miután a legenda szerint maga Elvis Presley is töltött ott egy eseménydús éjszakát – nyolc nyuszilány társaságában.

Elvis Presley nyolc lánnyal múlatta az időt a birtokon Forrás: Getty Images

8. Hefnernek egy másik híres vendégéről, John Lennonról már kevésbé lehetett jó véleménye, a találkozásuk azonban bizonyára így is emlékezetes volt. A Playboy-tulaj ugyanis nagy műgyűjtő volt, Lennon viszont ellenségessé vált a sok műtárgy között, és állítólag egy eredeti Matisse-on nyomta el a cigarettáját.

9. Hefner mindig saját maga állította össze a partik vendéglistáját, és erre igen kényes volt. Luke Wilsont egyszer tizennyolc hónapra kitiltotta a birtokáról, mivel a színész azt hazudta egy alkalmazottnak, hogy a bátyjával, Owennel van ott, pedig az idősebb Wilson nem is volt jelen.

A bajkeverő Luke Wilson a bátyjával, Owen Wilsonnal Forrás: AFP/Robyn Beck

10. Hefner a moziteremben tartott vetítéseket is halálosan komolyan vette, barátainak egy szűk köre állította össze a filmcsemegéket is ígérő programot. Mike Tyson egyszer elaludt egy film közben, soha többet nem hívták vetítésre.

Lapozzon, öt érdekesség még hátravan!