Előállították őt és barátnőjét is,

"Tekintélyes mennyiségű kábítószert találtak az egyik magyar tévés humorista otthonában. Rekop György barátnőjével lakik a lakásban, így nem lehet tudni, hogy pontosan kié is lehetett az anyag, amit a rendőrök lefoglaltak. Mindenesetre mindkettőjüket előállították" - írta a Ripost.

Rekop GyörgyForrás: Rekop György, Instagram

„Az az igazság, hogy jó ideje lehetett érezni a lépcsőházban a jellegzetes fűszagot, esténként pedig az erkélyajtón is betódult a füstje. Meglepett, amikor megtudtam, hogy éppen ez a humorista srác volt az. Nem gondoltam, hogy egy ismert ember ennyire nyíltan tolná, de hát ezek szerint mégis" - mondta egy szomszéd.

A BRFK kommunikációs osztálya is reagált: „Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányságra 2020. szeptember 29-én reggel érkezett bejelentés arról, hogy a XIX. kerület Bethlen Gábor utcában lévő egyik lakás erkélyén fűnek látszó növények vannak. A kerületi rendőrök a bejelentés alapján kimentek a helyszínre, ahol kutatást tartottak. A kutatás során a nyomozók kábítószergyanús növényi származékot, valamint két kábítószergyanús növényt találtak és foglaltak le, továbbá az ott lakó R. Gy.-t és L. K.-t elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A nyomozók R. Gy.-t kábítószer-birtoklás bűntett gyanúja miatt, míg L. K.-t kábítószer-birtoklás vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként."