Hírességek tucatjai fordultak meg a Dancing With The Starsban

Denise Richards
Vágólapra másolva!
Pamela Anderson két évadban is táncra perdült, Heather Mills, aki Paul McCartney felesége volt, modell pedig úgy vállalta a táncot, hogy egy 1993-as baleset után amputálni kellett egyik lábát. Az USA-ban lassan a 30. évad jön, Lengyelországban már lement 24 szezon. Buzz Aldin űrhajós és Martina Navratilova is vállalta a táncos megmérettetést. Az Egyesült Királyságban, Strictly Come Dancing címen 17 évadnál tartanak.
Vágólapra másolva!

Dancing With The Stars a Strictly Come Dancing című brit show-ból nőtt ki, a BBC Studios adta el a világ számos pontjára, legalább hatvan országba. Argentínában például Bailando por un Sueño címmel ment, olyan nagy sikerrel, hogy 14 évad készült belőle, Ausztráliában pedig 17 évadot láthattak a nézők. A brazilok szintén 17 szezonnál tartanak, Ausztriában pedig 12 menet ment le belőle.

Kínától Chiléig, Finnországtól Indonéziáig rengeteg ország tévétársasága megvette, a horvátoknál 9 évad ment le, a cseheknél kereken 10, a lengyeleknél 24, de a dánok sem tudnak betelni vele, ott már a 17. évad jön. A műsor lényege, hogy profi táncosok amatőr hírességeket tanítanak be különféle koreográfiákra, ezeket adják elő párban a nézők előtt.

Tia Carrere

Természetesen hírességek egész sora fordult meg ebben a show-ban, nézzünk pár nevet az amerikai verzióból! Már az elsőben ott volt Joey McIntyre, az egykor világhírű New Kids On The Block tagja, vagy Evander Holyfield bokszvilágbajnok. A másodikban próbálkozott az itthon is népszerű Tia Carrere (alias Sydney Fox, a női Indiana Jones az Elveszett ereklyék fosztogatói című nagy sikerű televíziós sorozatból), George Hamilton színész.

A folytatásban felbukkant a botrányos talkshow-i miatt hírhedt Jerry Spinger, Heather Mills, aki Paul McCartney felesége volt, modell, aki úgy vállalta a táncot, hogy egy 1993-as baleset után amputálni kellett egyik lábát.

David Hasselhoff azonnal kiesett

Pár név még az amerikai verzióból: Floyd Mayweather bokszoló, Jane Seymour színésznő, Mel B, a Spice Girls tagja, Priscilla Presley, Elvis egykori felesége, Kim Kardashian (ő elég hamar kiesett), Belinda Carlisle énekesnő, Denise Richards modell, Charlie Sheen volt felesége, Aaron Carter rapper-énekes. A tizedik évadban ott volt Shannen Doherty színésznő, Buzz Aldin űrhajós, és Pamela Anderson, sokszínű volt a merítés.

Denise Richards

Később a Knight Rider és a Baywatch miatt világhírű David Hasselhoff is indult, de semmit nem ért a népszerűség, utolsó lett, épphogy megelőzte Michael Bolton énekest, a következő évadban azonban Kirstie Alley (Nicsak, ki beszél?) majdnem nyert, Ralph Macchio (Karate Kid, Kobra Kai) pedig negyedikként futott be.

Martina Navratilova, egykori világsztár teniszező is próbálkozott a show-ban, egyből kiesett, Melissa Gilbert (A farm, ahol élünk) már jobban szerepelt. Pamela Anderson visszatért az All Stars-évadra, később pedig ott volt a táncparketten Vanilla Ice, Amber Rose, Mr. T, Lea Thompson, és sok híresség, nagyon hosszú a lista.

Anastacia

A brit alapverzió a Strictly Come Dancing, ebben láthatták a tévézők Peter Schmeichel kapust, Baby Spice-t, azaz Emme Buntont, Martina Hingis teniszezőt, aki 209 hétig vezette a világranglistát. Láthatták a brit nézők táncra perdülni Jason Donovant, aki óriási tinisztár volt a 80-es években, Sophie Ellis-Bextor énekesnőt, Anastaciát, többek között.

Mitől népszerű?

Mi a műsor sikerének titka? Az énekes tehetségkutatónál nyilvánvalóan az, hogy a legtöbb, nem teljesen botfülű, némi ritmusérzékkel rendelkező néző meg tudja állapítani, hogy az adott versenyző hamis-e vagy tiszta a hangja. A szavazata persze nem csak ettől függ, nagyon számít, van-e mögötte történet: ebben a szerkesztőknek van nagy szerepe, emberi sorsokat kell mutatni, hogy ne egy ismeretlen idegent lássanak a tévézők, hanem legyen valamiféle érzelmük irányukba. Fontos, mennyire ébreszt rokonszenvet, sajnálatot, a tévéző mennyire szeretné sikerhez, pénzhez, hírnévhez segíteni az adott – még jórészt ismeretlen – versenyzőt.

Ebben az esetben másról van szó, de a lényeg ugyanaz: szaktudás és tánciskolában töltött évek nélkül is sokan látják, hogy a tánc, amit híresség a profi partner mellett betanult, mennyire megy jól, hibáznak-e sokat, van-e kémia a páros tagjai között. Egy Dancing with the Stars-adásban, ha tényleg figyel a néző, láthatja, hogy milyen iszonyú mennyiségű munka van egy produkcióban, milyen komoly összpontosítás kell, hogy valaki – aki mondjuk modell, híradós, sportoló amúgy – profin bemutasson egy klasszikus táncot.

A főzőműsorban pont a lényeg marad el, a kóstolás, a néző látja az ételt, de nem tudja megmondani, ízletes-e. Egy táncos show-ban viszont nem marad hiányérzet, van zene, van csillogó, látványos, pompás stúdió, szakértő zsűri, és van sok pár, akiknek minden mozdulatát látjuk, és meg is tudjuk ítélni menten, középszerű, összecsapott koreográfiát kapunk, vagy egy olyan párost, amely harmonikusan együtt mozog, nem hibázik. Ha természetesen, könnyeden mozog a páros, és nem érződik a feszültség, a nagy izgalom, pláne nem lépnek egymás lábára, akkor jó esélyük van az újabb körre.

Mi lesz itthon?

Óriási a várakozás, nő az izgalom: táncparkettre lép a több telenovellából ismert Gabriela Spanic és Andrei Mangra, Osvárt Andrea és Suti András, Marsi Anikó és Szabó Gábor, Pásztor Anna és Köcse György, Gelencsér Tímea és Hegyes Bertalan, Détár Enikő és Baranya Dávid, Istenes László és Czina Boglárka, Noszály Sándor és Mikes Anna, Horváth Tamás és Sipos Viktória, Tóth Dávid és Lissák Laura, Emilió és Tóth Orsolya, valamint Győrfi Dani és Stana Alexandra.

Itthon Dancing with the Stars – Mindenki táncol címmel, Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András műsorvezetésével október 10-én 20 órakor a TV2-n indul a show.

A párokra az élő show-k alatt a nézők a TV2 ingyenes Live applikációban adhatják le szavazataikat. A versenyzőknek azonban nemcsak a képernyő előtt ülőket kell elvarázsolniuk, hanem a Dancing with the Stars négytagú zsűrijét is, Ördög Nórát, Molnár Andreát, Schiffer Miklóst és Kováts Gergely Csanádot.