100 milliós kutyaház csillárral, aranyból készült kád: erre költenek ész nélkül a sztárok

Heti trendjelentés: Paris Hilton végleg kikerült az "A" kategóriás celebek élvonalából
Vágólapra másolva!
A sztárok elképesztő vagyonnal rendelkeznek, és néha tényleg nem tudják, hogy mihez kezdjenek jó dolgukban, hisz egészen fura dolgokra is elszórhatják a pénzüket. Van, aki szellemvadászathoz használt eszközt szerzett nem kis összegért, más egy dinoszaurusz koponyájára licitált, netán tigriseket vagy egy egész várost vásárolt magának – de olyanról is tudunk, aki a kalapjának vett külön repülőjegyet, majd sofőrt is küldetett elé.
Vágólapra másolva!

Kim Basinger megvett egy egész várost

Forrás: The EDIT/ net-a-porter.com

A Georgia államból származó színésznő 1989-ben 20 millió dollárt fizetett a szintén az államban található Braselton városáért – pontosabban annak nagy részéért, hisz a nagyjából nyolc négyzetkilométeres területből körülbelül hét négyzetkilométer került Basingerhez. A színésznő filmstúdiót és ahhoz kapcsolódó turistalátványosságot alakított volna ki a városkában, 1995-ben azonban csődöt jelentett, Braseltont el kellett árverezni.

Mike Tyson tigriseit filmben is láthattuk

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Noam Galai

A világhírű bokszoló 2003-ban szintén csődöt jelentett, aminek valószínűleg a mértéktelen költekezése volt az oka. Tyson többek között három bengáli tigrist is vásárolt magának – amelyeket a Másnaposok-filmekben is lehetett látni –, 2,2 millió dollárért pedig olyan fürdőkádat vett, amely 24 karátos aranyból készült.

Oprah Winfrey kádja igazán különleges

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit picture alliance/Jeff Spicer/Geisler-Fotopress

Ha már a fürdőkádaknál tartunk, Oprah Winfrey is egy igen különleges darabbal rendelkezik, márványból és ónixból készült kádja ugyanis teljesen egyedi tervezésű, kimondottan az ő teste nyomán faragták ki. Arról nem tudni, hogy az elkészíttetése pontosan mennyibe került, illetve hogy kicserélik-e, ha netán a műsorvezető felszed pár kilót, és már nem fér bele.

Ashton Kutcher az űrbe menne

Forrás: CBS

2012-ben Kutcher volt az 500. ember, aki jegyet váltott a Virgin Galactic szolgáltatására, vagyis a turista célú űrutazásra. Nem ő volt az egyetlen híresség, aki megvásárolta a 200 ezer dolláros jegyet, többek között Brad Pitt és Tom Hanks is élt a lehetőséggel, Katy Perry pedig korábbi férjének, Russell Brandnek ajándékozott egy utat. Más kérdés, hogy a Virgin Galactic azóta is csak két űrutazáson van túl, az első valódi ügyfeleiket csak jövőre lőnék ki az űrbe.

Nicolas Cage egy dinoszaurusz koponyájára licitált

Forrás: Getty Images/WireImage/2013 Luca Teuchmann/Luca Teuchmann

Nemcsak múzeumok, de gazdag műgyűjtők is lecsaphatnak az árveréseken néha feltűnő dinoszaurusz-csontvázakra: így tett Cage is, aki egy 2007-es liciten Leonardo DiCapriót is maga mögé utasította, 276 ezer dollárért vett meg egy 67 millió éves Tarbosaurus-koponyát. A szerzeményétől azonban 2015-ben meg kellett válnia, miután kiderült, hogy illegálisan csempészték ki Mongóliából – a színész így visszaadta a mongol államnak.

Mariah Carey és a férje elárasztották cukorral a gyerekeiket

Forrás: Instagram, Mariah Carey

2016-ban meglehetősen jó karácsonyuk lehetett Mariah Carey és Nick Cannon akkor ötéves ikergyerekeinek, Moroccannak és Monroe-nak, a szüleik ugyanis a házuk egyik szobáját berendezték egy cukorkabolt mintájára, tele minden elképzelhető édességgel. Hogy a fogorvosuk mennyit profitált a rendhagyó ajándékból, arról nem tudni, de a gyerekek biztosan örültek.

Lapozzon, van még pár sztorink a sztárvilágból!