Meghalt a színésznő, akiről Hófehérkét mintázták

Academy of Motion Picture Arts & Sciences Oscar Night Celebration EOS1DMkII-231596 56947975
NEW YORK - MARCH 05: (U.S. TABS AND HOLLYWOOD REPORTER OUT) Actress/dancer Marge Champion attends the Academy of Motion Picture Arts & Sciences New York Oscar Night Celebration at The St. Regis Hotel March 5, 2006 in New York City. (Photo by Paul Hawthorne/Getty Images) *** Local Caption *** Marge Champion
Vágólapra másolva!
101 évesen meghalt Marge Champion amerikai táncosnő és színésznő, aki nélkül a Disney-féle Hófehérke és a hét törpe is más lett volna.
Vágólapra másolva!

Meghalt Marge Champion, aki összesen 26 filmben és sorozatban szerepelt 1937 és 1982 között, de táncosként számos Broadway-musicalben is feltűnt a férjével és táncpartnerével, Gower Championnel együtt.

Olyan filmekben játszott, mint A Revü hajó, az Öröm ránézni vagy az Estély habfürdővel, egy 1975-ös tévéfilm, a Queen of the Stardust Ballroom koreográfiáiért pedig Emmy-díjat is kapott.

Marge Champion 2006-ban Forrás: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/Paul Hawthorne

Az édesapja a sztárok tánctanára, Ernest Belcher volt, aki Walt Disney-vel is jó viszonyt ápolt, így Champion (színpadi) mozgását több Disney-filmhez tanulmányozták.

14 éves volt, amikor egy csupa férfiból álló animációs csapat hetente megfigyelte a mozdulatait, ez alapján rakták össze az 1937-ben bemutatott Hófehérke és a hét törpe főalakját – majd jött a Pinocchio, a Fantasia és a Dumbo, Champion ezekben is ihletett egy-egy figurát.