Egyelőre nem hagyhatja el az Egyesült Államokat Felicity Huffman – de nem a világjárvány miatt. 

Hamarosan lejár a Született feleségek-ből ismert Felicity Huffman egyéves próbaideje, amit a 14 nap börtönbüntetés mellé kapott a bíróságtól, miután belekeveredett az amerikai elit egyetemek körüli felvételi botrányba: megvesztegetett egy tisztviselőt, hogy a lánya továbbtanulhasson.

A színésznő pénzbüntetést is fizetett, valamint 250 óra közmunkát végzett, vagyis mindent teljesített ahhoz, hogy az egy év leteltével megszabaduljon a felügyelőtisztjétől.

Felicity Huffman 2019 áprilisában, a bíróságra menetForrás: AFP/Joseph Prezioso

Már csak egy dolog hiányzik neki: az útlevele. A próbaidő alatt ugyanis az illetékes szerv magánál tartotta Huffman útlevelét, hogy ne hagyhassa el az országot – az ügyvédei azonban most kérelmet nyújtottak be, hogy az egy év leteltével visszakaphassa. Jogi akadálya ennek várhatóan nem lesz, más kérdés, hogy jelen helyzetben úgysem nagyon tudna hová utazni a színésznő.

Közben a felvételi botrányban érintett másik színésznő, Lori Loughlin csak mostanában kezdi meg kéthónapos börtönbüntetését, legkésőbb november 19-ig kell bevonulnia a börtönbe.