Csoda kellene a népszerű sorozat feltámasztásához

Mindhunter
Vágólapra másolva!
Izgalmas, feszült sorozat volt a Mindhunter, de aligha folytatja a Netflix.
Vágólapra másolva!

Mindössze két évad készült a Mindhunterből, amely azokról az időkről szól, amikor az FBI elkezdett foglalkozni sorozatgyilkosok profilozásával, felismerve, hogy vannak kiszámítható lépések és alapvető jellegzetességek az ilyesféle bűnözők életében. Már egy éve hiába várják a folytatást a rajongók, de az executive producer David Fincher azt nyilatkozta, hogy nem valószínű, hogy elkészülne a harmadik évad.

„A nézettséghez képest, amit hozott, ez egy drága sorozat volt" – vélekedett. Mint mesélte, megkérték, hogy fejezze be a Mank című filmjét, utána visszatérhetnek a Mindhunterre, de nem érzi, hogy meglenne benne az energia egy harmadik évadra, a minőségből meg akar leadni. Hivatalosan ugyan nem kaszálták el a sorozatot, de az sokatmondó, hogy a főszereplők szerződését januárban felbontották, lehetővé téve, hogy mindenféle más sorozatos-filmes munkát vállaljanak. A producer panaszkodott egy sort, szerinte heti 90 óra munkája volt ezzel a sorozattal, és rettentően elfáradt.

Netflix

Az első évad 2017 októberében jött, nagy sikert aratott, annak ellenére, hogy szinte semmi akció nem volt benne, jórészt csak beszélgettek benne. A pszichológiai krimi 2019 augusztusában folytatódott, újabb remek alakításokkal, de úgy tűnik, nem lesz harmadik évad. A Netflix is hárított: „talán öt éven belül" – mondta a médiacég szóvivője arról, mikor folytatódhat a széria.