Motoros szánon, fegyverrel üldözték a kémet – ma indul az Alex Rider

Alex Rider
Vágólapra másolva!
Az Alex Rider egy új brit akciósorozat, amelyet Guy Burt alkotott, Anthony Horowitz azonos című regénye alapján. A sztoriban Alex Rider egy londoni tinédzser, aki nagybátyja titokzatos eltűnése után belép a (MI6) speciális hadműveleti csoportjába, hogy beszivárogjon a Point Blanc bentlakásos iskolába. A sorozat itthon ma indul az AXN-en. 
Vágólapra másolva!

A sorozatban Otto Farrant a főszereplő, ő alakítja a fiatal kémet. „Azt hiszem, azért szeretem legjobban a karaktert, mert rokonszenves. Igazából bárki lehetne - egy barátom, sőt akár én is. Csak az őt körülvevő emberek és körülmények mások. Egy bonyolult személyiség, aki bonyolult nevelést kapott. Nagybátyja egész életében kémnek képezte, anélkül, hogy tudta volna, ráadásul rengeteg rossz dolgon megy keresztül: szülei már fiatalabb korában elhunytak, és most a nagybátyját is elvesztette. Ez egyáltalán nem könnyű, és nagyon mélyre kell ásnia ahhoz, hogy megtalálja a bátorságot saját démonjainak legyőzésére."

AXN

Alexként rengeteg kaszkadőrmutatványt hajt végre. „A forgatás egyik napján egy romániai havas hegyen odaszíjaztak egy állványhoz, ami egy motoros szánhoz volt rögzítve. A szán csak úgy suhant, én pedig azon kaptam magam, hogy hirtelen lefelé repültem a hegyről. Rengeteg reakciósnittet kellett készíteni. A jelenetben motoros szánon, fegyverrel üldöztek engem, nekem pedig meg kellett tartanom az egyensúlyom, és reagálnom a történésekre. Nagyon élveztem."

AXN

A Trónok harcában is látott Brenock O'Connor alakítja Tom Harrist, a főszereplő legjobb barátját. „Ottóval együtt sétáltunk ki a meghallgatásról, de ott még nem árulták el nekünk, hogy megkaptuk a szerepet. Végül mindketten ugyanahhoz a vasútállomáshoz mentünk, és számot cseréltünk. Így köszöntem el tőle: „Viszlát később, Alex." Ő pedig így felelt: „Viszlát, Tom." Azóta is „Otto Rider"-ként van elmentve a telefonomba, hiszen ennyire hittem benne, hogy megkapja a szerepet. Megígértük egymásnak, hogy azonnal sms-t küldünk, amint hallunk valamit az eredményről, de szerencsére ugyanakkor hívtak mindkettőnket a jó hírrel."

AXN

„Mindkettőnknek ugyanabban a hihetetlen utazásban van része. Nem is fogtam fel igazán, hogy mibe vágok bele, amíg Otto, Anthony Horowitz és én le nem ültünk ebédelni. Tiszta őrület volt! Abba belegondolni, hogy egyenrangú félként beszélgetek egy olyan személlyel, akinek könyveit gyerekként olvastam... Az pedig még jobb érzés volt, hogy örült annak, hogy mi játsszuk azokat a karaktereket, akikkel ő már lassan 20 éve együtt él. Hihetetlen megszerezni annak az embernek a tiszteletét és csodálatát, aki kitalálta ezeket a karaktereket" – lelkesedett.

Ő volt Olly az HBO fantasysorozatában. „A Trónok harca forgatása egészen hihetetlen volt, életem egyik legjobb élménye. Nagy szerencsém volt, hogy részt vehettem benne, és együtt dolgozhattam a filmipar néhány kiváló elméjével és a színészvilág legendáival. De nagyon örülök annak is, hogy ebben a munkában most valami újat próbálhatok ki, és fiatalabb stábbal dolgozhatok."

Ronke Adekoluejo szerint Alexnek Jacktől kéne tanulnia. "A kapcsolatukat az teszi igazán élvezetessé és gyümölcsözővé, hogy kölcsönösen mutatnak utat egymásnak. Együtt nőnek fel, és együtt próbálják megérteni, mit is jelent pontosan abban a világban létezni, amibe mindkettőjüket beledobták. Függenek egymástól, és ez teszi rendkívül sikeressé kapcsolatukat" - vélte.