Ahogy azt korábban azt a Ripost megtudta és ezután az Origo is megírta, előkerült egy botrányos, rasszista Facebook-bejegyzés, melyben az RTL Klub "sztárja" arról írt, hogy gépfegyverrel akar cigányokra vadászni. A baloldali csatorna luxemburgi tulajdonosait szemmel láthatóan nem érdekli ez eset, hiába kérdezte őket a V4NA nemzetközi hírügynökség. Brüsszelből pedig azt a választ kapta a V4NA, hogy konkrét műsort nem minősítenek.

Az  RTL Klub egyik műsorában a botrányos, cigányellenes kijelentéseket tevő szereplő is részt vesz. A valóságshow-szerű műsor főszereplője, egy Betti nevű nő 2012-ben Facebook-oldalára írta ki, hogy gépfegyverrel lőne le cigány embereket.

Vincze Betti, az RTL Klub "sztárja"Forrás: RTL Klub

"Annyira tele van a t...m a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet", áll az RTL Klub új sztárjának egykori posztjában, amit azóta már törölt.

Vincze Betti bejegyzése 2012-benForrás: Ónodi Ferenc

A nő ezt annyival intézte el: "...Volt okom az elkeseredésre, de nem volt mentség arra, ahogyan annak hangot adtam. Bocsánatot kértem miatta és most újra megteszem: bocsánat..." - fogalmazott.

Vincze Betti egyébként később a Jobbik ózdi polgármesterének, Janiczak Dávidnak a kabinetfőnöke lett. Janiczaktól sem idegenek ez ilyen megnyilvánulások, korábban egy Hitler-hasonmással fotózkodott.

Janiczak DávidForrás: V4NA

A magyar RTL Klub a luxemburgi székhelyű RTL Csoport tulajdonában van. A V4NA azzal a kérdéssel kereste meg a társaságot, hogy szerintük belefér-e egy cigányellenes szereplőből sztárt csinálni. Választ azonban ez idáig nem kaptak. 

Forrás: V4NA

Az Európai Unióhoz is kérdésekkel fordult a V4NA.

Az Európai Parlament (EP) elnökét, David Sassolit, illetve Vera Jourovát, az Európai Bizottság egyik alelnökét is keresték az ügyben. Utóbbitól nem érkezett választ - a Magyarországot rágalmazó, az ő nevén megjelent Soros-jelentés után ez különösen furcsa - , viszont az EP sajtószóvivője a következő választ küldte a V4NA megkeresésére.

"Nem áll módunkban kommentálni egy adott tévéműsort", írták.

Forrás: V4NA

Azt azért leírták, hogy 2020 szeptemberében, a plenáris ülésen, 545 igen szavazattal 96 ellenében, 54 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a Parlament hangsúlyozta, hogy a tartós cigányellenesség miatt Európában a romák szenvedik el a legnagyobb mértékben a szegénységet és a társadalmi kirekesztést. A képviselők ezért az inkluzív oktatás, a kisgyermekkori fejlesztés, valamint a diszkrimináció és a szegregáció felszámolására szólítottak fel.

De ezek szerint Brüsszelt nem zavarja, hogy egy kereskedelmi tévé "sztárja" szélsőségesen cigánygyűlölő.