Milliókat buktak ezek a magyar sztárok az ellopott profil miatt

Tápai Szabina, Debreczeni Zita, Tóth Andi, Sebestyén Ági
Vágólapra másolva!
Péter Szabó Szilvia a napokban szomorúan közölte, hogy feltörték és ellopták az Instagramját, így egy ideig nem találják meg ott a rajongói. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nagy követőtáborral rendelkező, népszerű oldalakat tulajdonítanak el, ami az ismert emberek esetében nemcsak bosszúsággal járhat, sok esetben a bevételük egy részétől is elesnek emiatt. Tápai Szabina, Debreczeni Zita, Tóth Andi is jártak már így korábban, nemrég pedig Sebestyén Ági vesztette el 100 ezres követőtáborát.
Vágólapra másolva!

A népszerű sztárokat több százezren is követik a közösségi oldalakon, szinte mindenkinek van már profilja az Instagramon, hogy személyesen tudjon kommunikálni a rajongóival. A kapcsolattartás mellett a szponzoráció is nagy szerepet kap,

az ismert emberek oldalai egyfajta reklámfelületként is funkcionálnak.

Az influenszer-marketing szinte minden ismertebb embert elért, sokan a munkájuk részeként tekintenek a közösségi oldalra, tudatosan szerkesztik meg a bejegyzéseiket, gyártják le a képeiket - sőt, van, hogy erre külön szakembert vagy céget kérnek fel.

A reklámposztok jelentős összegeket hoznak, egy-egy bejegyzésért akár 100-200 ezer forintot is elkérhetnek, sokszor pedig hosszabb távra szerződnek, kampányokat visznek végig több bejegyzéssel, élő bejelentkezéssel - így milliós összegre is számíthatnak egyetlen cégtől.

A termékek, mint szponzorautók, parfümök, gyerekjátékok, ruhák mellett egyre több szolgáltató köt szerződést a sztárokkal, például ingyen mehetnek wellnesshétvégére, utazásra, ha tapasztalatikat megosztják népes követőtáborukkal - természetesen az előre egyeztetett honorárium mellett. Már az élelmiszerláncok és webshopok is felbukkantak az Instagram-bejegyzésekben, egyre több akciós kupont hirdetnek a sztárok, akik aztán minden vásárlás után bizony százalékot kapnak ezektől a cégektől. Nem mindegy tehát, hogy aki (részben) üzleti céllal hozta létre a profilját, hány követővel bír, és azok mennyire aktívak, mennyire tudja őket rávenni a reakciókra vagy a vásárlásra.

Péter Szabó Szilvia

Az énekesnő régóta építette követőtáborát az Instagramon, de ő is csalás áldozata lett a napokban, a profilja egyik pillanatról a másikra eltűnt. A Facebookon írt arról, hogy valaki feltörte az Instagram fiókját. "Kedves Mindenki!

és ellopták az Instagram felületem! Az oldalam mentése már folyamatban van, de még nem tudok semmi biztosat mondani! Bízom benne, hogy hamarosan megoldódik az ügy... Szóval egyelőre csak itt Facebookon leszek elérhető" - közölte szomorúan a rajongókkal.

Forrás: Deák András/sajtoszoba.tv

Sebestyén Ági

Nemrég Sebestyén Ági is hasonlót tapasztalt, neki 100 ezres követőtábora tűnt el. Rögtön létre is hozott egy új oldalt, egyelőre 5 ezer embert sikerült visszaszereznie.

"Kaptam egy üzenetet, ami teljesen hivatalos volt, rákattintottam egy linkre, és láttam, hogy rögtön valaki belépett az e-mailembe. Kihasználták a tudatlanságomat, és mire észbe kaptam, már mindenem ellopták.

az életem egy része van, volt ebben az oldalban, ezért én megküzdöttem" - mesélte nemrég.

Tóth Andi

Tóth Andi oldala is eltűnt még márciusban, azóta csaknem 150 ezren követik az új oldalát. Az énekesnő akkor teljesen kiborult, hiszen öt évig építette az online közösséget.

Nem azért borultam ki, mert nem tudom kiposztolni, hogy mit eszem. Arra használtam, hogy kapcsolatban maradjak a követőimmel, és nyilván voltak szponzorációim is" - mondta.

Lapozzon, nézze meg a többieket is!