Mintha mi sem történt volna, továbbra is a tévéképernyőn van a nő, aki korábban a közösségi oldalán azt írta, hogy szíve szerint végigmenne a cigánysoron, és megsorozná őket géppisztollyal. Az RTL Klub nem hajlandó megválni "sztárjától", inkább lapít a botrányban.

Mint korábban írtuk, az RTL Klub egyik műsorában az egyik főszereplő egy olyan nő, aki 2012-ben rasszista szöveget írt ki Facebook-oldalára. "Annyira tele van a t...m a cigányokkal, hogy ha tehetném, végigsétálva a cigánysoron az összeset megsoroznám UZI-val. Hamarosan eljön az idő, hogy akkor is végigsétálok UZI-val, ha nem tehetném! Nem érdekel a következmény. Ezt másképp már nem lehet" - írta.

Az RTL Klubot ez viszont nem zavarta, "sztárjukat" nem zavarták el az általuk valóságshow-nak nevezett műsorukból.

RTL Klub

Az RTL Klub semmilyen módon nem reagált a botrányra. Vincze Bettina egyébként a Jobbik ózdi polgármesterének, Janiczak Dávidnak a kabinetfőnöke is volt: ahogy korábban megírtuk, Janiczaktól sem idegenek az ilyen megnyilvánulások, korábban egy Hitler-hasonmással fotózkodott. Majd ezután következett az RTL Klub.

Janiczak Dávid jobbikos polgármester és az egyik barátjaForrás: V4NA

Bocsánatkérésre várnak

Bocsánatkérésre szólították fel az RTL Klubot roma politikusok a csatorna műsorában szereplő Vincze Bettina botránya miatt. A Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és az International Roma Right jogvédő szervezet hazai képviselője is azt mondta, hogy egy ilyen embernek nincs helye a médiában.

Vincze Bettina posztjaForrás: Ónodi Ferenc

Váradi Gábor, a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szerint nincs kérdés, egyértelműen rasszista kijelentésről van szó. Szerinte mindenki, aki ilyesfajta kijelentést tesz, át kell, hogy gondolja, mikor, milyen módon teszi. „Mindenkinek a saját mondataiért vállalnia kell a felelősséget" – jegyezte meg.

Az International Roma Right jogvédő szervezettől Wolf Béla nyilatkozott, szerinte az RTL Klubnak menesztenie kellett volna a nőt, vagy inkább adásba sem engedni - de azóta sem történt semmi. „Ez negatív az ő részükről. A hölgynek pedig nem kellett volna szerepelni. Hogy utólag megköveti a népünket, az már mellékes dolog" – vélte.

Itt a Hír TV riportja:

Nem akarnak kommentálni tévéműsort

A magyar RTL Klub a luxemburgi székhelyű RTL Csoport tulajdonában van. A V4NA azzal a kérdéssel kereste meg a társaságot, hogy szerintük belefér-e egy cigányellenes szereplőből sztárt csinálni. Választ azonban ez idáig nem kaptak. Az Európai Parlament (EP) elnökét, David Sassolit, illetve Vera Jourovát, az Európai Bizottság egyik alelnökét is keresték az ügyben.

Utóbbitól nem érkezett válasz - a Magyarországot rágalmazó, az ő nevén megjelent Soros-jelentés után ez különösen furcsa -, viszont az EP sajtószóvivője a következő választ küldte a V4NA megkeresésére. "Nem áll módunkban kommentálni egy adott tévéműsort", írták.

A kommentelők elítélik

„Elég már a gyűlöletből, ilyen embereknek nemhogy a tévében, hanem a társadalomban sincs helye" – vélte egy Origo-olvasó a Facebookon.

„Sokszor a kimondott szó felér egy ostorcsapással, amit egy bocsánatkéréssel nem lehet meg nem történtté tenni. Az pedig elvárható egy normális embernél, hogy előbb gondolkodjon, mielőtt megszólal!" – írta egy másik olvasó.

Ahogy a baloldal elindított egy antiszemita jelöltet ősszel Borsodban (és később egyébként kikapott) az országgyűlési választáson, ugyanúgy az RTL Klubot sem zavarja láthatóan, hogy egy szélsőséges nő szerepel náluk.