A Parkinson-kóros Michael J. Fox részletesen beszélt az állapotáról, a memóriája romlása miatt egyre komolyabb gondjai vannak a színészi feladatokkal.

Michael J. Fox került a címlapra a People magazin legújabb számánál, nyíltan beszélt 1991-ben diagnosztizált betegségéről, a Parkinson-kórról, ami egyre jobban elhatalmasodik rajta.

A Vissza a jövőbe-filmek sztárja elárulta, hogy közel harminc év után már nemcsak nyilvánvaló tünetei – remegés és izommerevség – vannak, de az agya sem a régi. "A rövid távú memóriámnak lőttek" – mondta. Hozzátette, hogy színészként mindig is könnyen jegyzett meg sorokat, hosszabb szövegeket, de az utóbbi munkáinál már komoly gondjai voltak ezzel.

Michael J. Fox tavalyForrás: AFP/Angela Weiss

Fox nyilvánosan csak 1998-ban beszélt először a betegségéről, de utána még 2001-ig vitte akkori sorozatát, a Kerge város-t, és később is rengeteg szerepet kapott. Olyan szériákban láthattuk több epizódban, mint a Ments meg!, A kijelölt túlélő vagy A férjem védelmében, utóbbi spin-offjában (Diane védelmében) még idén is feltűnt.   

A színész azzal viccelődött, hogy a gitártudása vagy a rajzkészsége már rég nem az igazi – de most úgy tűnik, hamarosan a színészi munkákról is le kell mondania. Élvezi viszont az írást, (hosszú távú) emlékeiből született memoárja, a No Time Like the Future november közepén jelenik meg.