Oscar-jelölt producer perli a meggyilkolt sztár családját

Selena Quintanilla
Vágólapra másolva!
Egy Oscar-jelölt producer, Moctesuma Esparza a bírósághoz fordult a Selena Quintanilláról szóló új életrajzi film, a Selena: The Series miatt.
Vágólapra másolva!

Per indult a Netflix kétrészes filmje, a Selena: The Series miatt, amely az 1995-ben meggyilkolt Grammy-díjas énekesnőről, Selena Quintanilláról szól.

Az alig 23 évesen megölt Selenát már Jennifer Lopez is eljátszotta 1997-ben a Dalok szárnyán című filmben: annak producere, az Agueda Martinez: Our People, Our Country című dokumentumfilmért Oscarra is jelölt Moctesuma Esparza fordult most a bírósághoz.

A producer a keresetében azt állítja, hogy annak idején Selena apjával és testvérével szerződött a filmmel kapcsolatban, akikkel aztán a lehetséges folytatásról – előzményfilmről, sorozatváltozatról – is tárgyalt, látva a sikert.

Selena Forrás: Grammy

Az akkori tervekből végül nem lett semmi, de Esperza így is meglepve tapasztalta, hogy Selena történetének jogai a Netflixhez kerültek – most pedig legalább egymillió dollár kártérítést követel a tartalomszolgáltatótól és a családtól.