Újra képernyőn a legendás 6:3, de most színesben

Aranycsapat
November 25-én van a 66. évfordulója az évszázad mérkőzésének, amikor az Aranycsapat 6-3-ra legyőzte Angliát a londoni Wembley Stadionban
Vágólapra másolva!
A Spíler TV munkatársainak részvételével érkezik a magyar futballtörténelem egyik legemlékezetesebb meccsének, az évszázad mérkőzésének a Magyar Telekom által digitálisan felújított, kiszínezett változata a Super TV2-re.
Vágólapra másolva!

A TV2 Csoport műsoraiban folyamatosan követi a nemzetközi trendeket és kísérletezik új formátumokkal, így nagy örömmel csatlakozott stratégiai partnerként a Telekom kezdeményezéséhez. A

Magyar Telekom a digitális technológia vívmányait felhasználva újította fel a legendás és emlékezetes meccset, azzal a céllal, hogy a digitális világ ezen keresztül is közelebb hozza egymáshoz a generációkat, közös élménnyé emelve a mérkőzést.

A legendás 6:3-as mérkőzés kiszínesített és digitálisan felújított változatának sugárzása a Spíler TV munkatársainak közreműködésével olyan kiemelt esemény, ami a futballrajongókon kívül az egész család számára élményt nyújthat! - áll a csatorna közleményében.

November 25-én van a 66. évfordulója az évszázad mérkőzésének, amikor az Aranycsapat 6-3-ra legyőzte Angliát a londoni Wembley Stadionban Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Schirner Sportfoto

A prémium futball kiemelt terület, a Spíler 1 és Spíler 2 sportcsatornákon és a Spíler Extra OTT felületen. A jelenleg legnagyobb népszerűségnek örvendő bajnokságokat, így az angol Premier League-et, a spanyol La Ligát, valamint az UEFA Bajnokok Ligáját követhetik élőben a nézők hétről hétre.

A digitális felújításnak köszönhetően remélhetőleg sok fiatal ül majd le a tévékészülékek elé, hogy immár számukra is élvezhető, a kor technikai elvárásainak megfelelő, modern formában nézzék végig a 67 éve játszott legendás mérkőzést. Az Aranycsapat története pedig arra is jó példa a fiataloknak, hogy a bennünk rejlő tehetséget kemény munkával és elszántsággal nemzetközi színvonalra lehet emelni.

Az este házigazdája, a műsorvezető Baumstark Tibor lesz.

Kisgyermekkorom óta álmomból felkeltve fújom az akkor pályára lépett magyar játékosok nevét, mindig szerettem volna átélni és megérteni, mi hogyan és miért történt azon a délutánon 1953 novemberében. Örülök, hogy erre most lehetőségünk nyílik, eddig soha nem látott minőségben, és reményeim szerint olyan körítéssel, amely segít rávilágítani eddig ismeretlen, árnyékban maradt részletekre" – árulta el a műsorvezető.

A stúdióban Baumstark vendége lesz Hrutka János és Szabó „Peet" Péter, a Spíler TV állandó szakértői, akikkel a mérkőzést megelőzően, a félidőben, valamint a lefújás követően is beszélgetni, elemezni és értékelni fognak.

A találkozót Matuz Krisztián közvetíti majd.

Hihetetlenül kíváncsi vagyok, mennyire változtatja meg az akkor átélt élményt, hogy sokkal jobb minőségben élvezhetjük újra a mérkőzést. Arról nem is beszélve, mekkora kihívás és megtiszteltetés számomra, hogy közvetíthetem az Aranycsapat legendás játékosait. Ugyanakkor hálás feladat ez, hiszen az ilyen csodás meccseken a kommentátornak csak arra kell ügyelnie, hogy ne rontsa el a nézők szórakozását!" – mondta Matuz Krisztián.

A találkozó szakkommentátora Bozsik József fia, Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány lesz.

A kiszínesített, digitálisan felújított mérkőzést a Super TV2-n november 25-én este 18 órától láthatják a nézők.