Erdélyi Timea: Soha nem vártam ennyire, hogy képernyőre kerüljek

Erdélyi Timi, Mintaapák
Vágólapra másolva!
Erdélyi Timea fiatal, kétgyerekes anyaként tűnik fel a Mintaapákban, december elsejétől ő is a TV2 sorozatának szereplője lesz. Mint az Origónak elmesélte, a stáb és a színészek nagy részét régóta ismerte, sokakkal dolgozott már együtt, így nem volt nehéz számára a beilleszkedés. Bár általában nem nézi vissza magát a képernyőn, most nagyon kíváncsi rá, hogy alakítja Ágit, a hideg, rideg nőt, aki meglehetősen összekuszálja majd a szálakat. A tavaszi időszakban sokat pihent otthon, és most is bezárkózik egy időre – többek közt erről, műtétjéről, terveiről és félelmeiről is mesélt.
Vágólapra másolva!

Ma este új szereplő érkezik a TV2 sorozatába, egy Ági nevű nő, akit eddig nem láthattak a nézők. Mit kell tudni a karakterről?

Ági egy nagyon kemény személyiségvonásokkal rendelkező, rideg, hideg nő, aki oldalágon jön be a sztoriba. Legjobb barátja temetésére hazaérkezik külföldről Vera és Géza öccse, én pedig ennek az elhunyt barátnak a felesége vagyok a történet szerint.

sőt, kimondhatjuk, hogy olykor kegyetlen. Van két gyereke, egy 12 éves lány és egy közel 6 éves kisfiú. Szőke, egyenes hajú gyerekek, úgyhogy nagyon sokat szoktam ugratni őket azzal, hogy 'tiszta apátok vagytok, merthogy a barna göndör hajú anyátokra nem hasonlítatok, az biztos.'

Forrás: TV2

Néhány jelenet jut csak Áginak, vagy hosszabb távon is marad?

Úgy tudom, hosszabb távra is terveznek velem, állandó szereplője leszek a sorozatnak.

Milyen volt a forgatások hangulata, és mennyire volt könnyű beilleszkedni a társaságba a második évadban?

Ahogy beléptem, konstatáltam, hogy szinte mindenkit ismerek! 16 éves korom óta forgatok, és gyakorlatilag a stáb 90%-ával dolgoztam már máshol. A színészek közül is szinte mindenkit ismerek, vagy az egyetemről, vagy egyéb, színházi és tévés közös munkákból. Könnyű volt elkezdeni a munkát, hisz nem kellett energiát szánni a beilleszkedésre, a komfortérzet megtalálására, rögtön a feladatra tudtam koncentrálni. Soha nem vártam ennyire semelyik tévés munkámban, hogy képernyőre kerüljek. Nem is szoktam nézni magam, sosem követtem adásról adásra a sorozatokat, melyekben szerepeltem, de most nagyon érdekel.

Forrás: TV2

Mi ennek az oka, miben más ez a szerep, mint a korábbiak?

Nekem teljesen új, hogy anyaszerepet játszom. Egy fiatal anyuka vagyok, ezt nehéz volt megemésztenem. Ráadásul külsőre sem vagyok egy tipikus anya, akinek ráadásul már egy kiskamasz gyereke is van.

Mennyi időt vett el a forgatás? Könnyen beillesztette az egyéb munkák közé?

A vírushelyzet ellenére is sok munkám volt, hiszen csak nemrég álltak le a színházak. Míg voltak előadások, rengeteg volt a feladatom, hisz bepótoltuk a korábban elmaradt előadásokat, és csak nemrég kezdtük el játszani az aktuális repertoárt.

Sokat forgattam, sokszor korán reggel kezdve, de imádtam minden egyes percét. Ha hazaestem hulla fáradtan, akkor is azt éreztem, hogy nagyon fáradt vagyok, és nagyon boldog.

Forrás: TV2

Ezek szerint a 2020-as év hozott újdonságot is.

Igen, életem egyik legeseménydúsabb éve volt. Tavasszal elveszítettem a munkámat, sokadmagammal szembesültem azzal, hogy milyen elveszíteni mindent. Ez drasztikus volt. Utána iszonyatosan érdekes volt megtapasztalni azt, hogy visszakaptam a munkámat, és hirtelen, gőzerővel kellett dolgozni. Napközben forgattam, esténként jártam a színházba játszani. Most néhány hónapnyi megfeszített tempó után ismét egy hosszabb nihil következik. Ez egy olyan komoly hullámvasút, hogy csak szédül az ember, ha nem kapaszkodik rendesen.

Magánemberként hogy élte meg az otthon töltött, hosszú időszakot?

Azon kevesek közé tartoztam, akik hihetetlen nagy harmóniába kerültek önmagukkal ez idő alatt. Nagyon le voltam lassulva a szó jó értelmében. Itthon aktív voltam, sportoltam, jógáztam, főztem, színeztem, olvastam, nagy nyugalomban. Olyan voltam, mint egy lassan folyó méz.

Egészségügyi karanténban voltam a kórház után, elsősorban magammal kellett foglalkoznom, számomra a pandémia ekkor csak másodlagos volt. Úgy éreztem, ha ezt le tudtam küzdeni, akkor a Covid19-es élethelyzetet is le tudom. Felelősséggel, odafigyelve, óvatosan. Én nem hazardírozom, betartok minden szabályt.

Mennyire tart a betegségtől?

Volt egy pont, ameddig nagyon higgadt voltam. Azt éreztem, ha maradéktalanul betartom az aktuális rendelkezéseket, akkor minden rendben lesz. Aztán egyre közelebb került hozzánk a koronavírus, elérte a szakmánkat, egyre több kolléga lett beteg a kamera előtt, mögött, és a színpadon és a színfalak mögött is.

Már a magánéleti körből is vannak érintettek. Én teljesen bezárkóztam, sehova nem megyek, semmit nem csinálok, csak a kutyámmal sétálok ki a természetbe. Elzártam magam mindentől.

Forrás: TV2

Mit vár 2021-től?

Bár nagyon eseménydús volt a 2020, és nemcsak szakmailag, hanem minden frontján az életemnek, de 2021-től azt remélem, hogy még intenzívebb lesz, de nem lesz ennyire hektikus talán.

Remélem, pörgős, intenzív, de jó eseményekkel tarkított év lesz, én megpróbálok ezért mindent megtenni.