Egy presszóban kávézgatva látta meg először Szűcs Lajos Pécsi Ildikót

Vágólapra másolva!
Mint írtuk, nyolcvanéves korában meghalt Pécsi Ildikó. Férje, Szűcs Lajos idei halála óta lehetett érezni, hogy nincs már ereje.
Vágólapra másolva!

1963-ban kezdődött szerelmük: Szűcs Lajos, akkor a Dorog játékosa volt, egy bajnoki mérkőzésre, csapatával együtt Pécsre érkezett. A dorogi játékosok az egyik presszóban itták kávéjukat, amikor Szűcs Lajos az utca túlsó oldalán észrevett egy magas, szőke, hosszú hajú, fiatal nőt. „Akkor Pécsett játszottam, az Aranyember című filmben Noémi szerepét alakítottam. Éppen az egyik jelenet forgatására igyekeztem, amikor Lajos a presszóból észrevett" – emlékezett Pécsi Ildikó.

Képes Újság

Nem csak észrevette, hanem a történet szerint nyomban elhatározta, hogy feleségül is veszi. „Az elhatározás tehát egy pillanat műve volt, ám a megvalósítással hat évet kellett várni. Nem külső tényezőkön, vagy illetéktelen személyeken múlott a házasság, hanem az egyik legilletékesebben: a feleségjelölt ugyanis nem volt hajlandó még megismerkedni sem a fiatalemberrel" – írta a Képes Újság 1969-ben.

Pécsi Ildikónak eszébe sem jutott, hogy egy futballistával ismerkedjen, különben sem akart férjhez menni. A történet évekre megszakadt, időközben mindketten Budapestre kerültek, Pécsi Ildikó a Vígszínház tagja lett, Szűcs Lajos pedig a Ferencváros játékosa, majd a válogatott csapat tagja, egyik erőssége. 1967-ben aztán tényleg megismerkedtek, 1969. január 4-én volt az esküvőjük, és mindketten igen jónak tartották a házasságukat.

Szűcs Lajos 76 évesen, 2020 nyarán halt meg, ismerősei pedig érezték, hogy férje halála után a színésznő emészti magát, a jóakarók szavait sokszor már meg sem hallotta.