Barátai teljesítik Balázs Fecó utolsó kívánságát

Balázs Fecó, Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész
Budapest, 2018. augusztus 29. Balázs Ferenc (becenevén Balázs Fecó) Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A Fociról-kicsit másképpen című műsorban a meghívott vendégek a labdarúgásról, a mérkőzésekről idézik fel élményeiket és emlékeznek a játék legszebb, legfelemelőbb pillanataira. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
A zenész utolsó üzenetében arra kérte barátját, Dorozsmai Pétert, hogy fejezze be élete lemezét.
Vágólapra másolva!

A Bors cikkéből kiderül, hogy még 2018-ban határozták el, hogy felveszik a legszebb Korál- és Balázs Fecó-dalokat új hangszerelésben. Eredetileg 12 dalt terveztek, de eljutottak 25-ig, így dupla lemezre készültek. Már csaknem befejezték a munkát, amikor az énekes-zeneszerző elkapta a koronavírust és kórházba került.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

"Egyik este felhívott, hogy pár napja pozitív lett a koronavírustesztje, de nincsenek tünetei, nincs nagy baj. Hiába volt a legjobb kezekben, a legjobb orvosoknál és kapta az elérhető legjobb terápiás kezelést, a vírus erősebb volt. Amióta tudtam, hogy kórházban van, minden telefonhívásra összerezdültem. Amíg nem került intenzívre, még tudtam vele beszélni, és nagyon bízott benne, hogy legyőzi a szervezete a kórt. Azt mondta, hogy várjunk a keveréssel, amíg nem jön ki, és felénekli a hiányzó dalokat" - mesélte Dorozsmai Péter, aki most Balázs Fecó utolsó lemezén dolgozik.

A Balázs Fecó és a Korál – Legszebb dalaink munkacímen készülő lemez várhatóan januárban jelenik meg.