82 éves lett Korda György, aki legalább hatvan éve van a pályán. 

Korda György 1958-ban lépett először színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta, később, a hatvanas évektől az ország egyik legnépszerűbb előadója volt. "Amikor a régi táncdalfesztiválok voltak, akkor sokat jártam az országot. Egy napon, a BNV-n reggel tíztől délután hatig volt vagy öt-hat előadásom, utána pedig beültem egy szervező kocsijába, akit Szikora Jenőnek hívtak. Ő Robi papája volt" - emlékezett.

Korda György, Balázs KláriTV2

"110 fellépést csinált még meg nekem abban a hónapban, igaz, hogy utána két hétig nem bírtam felkelni! A gázsi magában nem volt túl nagy, ötszáz forint körüli, de a végére vehettem volna az összejött pénzből egy kocsit. Nem volt se APEH, se adózás" - mesélte egy korábbi interjúban az Origónak.

Fellépés mostanában nem lehet, marad a szobabicikliTV2

Az énekest még sokan ismerik a póker iránti szeretetéről - ötven éve forgatja a lapokat. "Meszéna Miklós tanított meg pókerezni. A Fészek művészklubba jártunk, ott voltak a partik. Az eleje biztos volt, a vége soha. Zseniális partnereim voltak, Tordy Géza, Csurka Pista, Réz Pál, Réz Ádám, nagyon jó játékosok voltak, akárcsak Meszéna Miklós, Csapó Gabi. Rengeteg művésszel játszottam, de politikussal nemigen. A gazdasági élet szereplővel is sokat kártyáztunk, de az énekes pályatársak érdekes módon nem nagy zsugások. Néha leültünk ultizni egyet, de csak viccből" - emlékezett. Az interjút itt olvashatja.