94 évesen meghalt Pat Loud, aki 1971-ben elsőként engedte meg egy tévétársaságnak, hogy kamerával vegye az ő és a családja mindennapjait, ezzel az első valóságshow sztárjává vált.

Otthonában, családja körében halt meg a 94 éves Pat Loud, az édesanya az első valóságshow-nak tartott An American Family-ből. A hírt a Facebookon közölték a hozzátartozói:

A PBS 1971 májusa és decembere között forgatott a Loud családnál, majd a körülbelül 300 órányi nyersanyag vágott verzióját 1973-ban mutatta be 12 epizódban.

A tévétörténeti mérföldkőnek számító műsor eredetileg egy szimpla dokumentumfilm lett volna egy átlagos középosztálybeli amerikai családról, a forgatás közben azonban több váratlan, előre meg nem írt esemény is történt, amitől a produkció valóságshow-vá vált: a Loud házaspár például jóformán a kamerák előtt vált el, legidősebb fiuk pedig az adásban vallotta be, hogy meleg.

Az An American Family családja, az alsó sorban középen Pat LoudForrás: PBS

2011-ben az HBO Cinema Verité címmel bemutatott egy tévéfilmet is az An American Family forgatásáról, abban Diane Lane játszotta a most meghalt Pat Loudot.