Hiába vezettek kétszer is két ponttal, megint elbuktak a Bajnokok, folytatódott tehát a tragikus sorozatuk. Franciskán nem múlt semmi, ő három pontot hozott, de a többiek nagyrészt szenvedtek. A verseny után a tévénézők megnézhették a magyar Exatlonok eddigi legnagyobb veszekedését. 

Újfent elveszítették a hétfőt a pirosak, háromból háromszor bukták el a villajátékot és az előnyt, pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen körülmények közt készül egy sportoló, milyen az ágy, van-e melegvíz, medence, rendes konyha, saját szoba. Alább mutatjuk az első két hét tabelláját, világosan látszik, hogy amíg a piros csapat férfitagjai nem tudják megverni Herczeg-Kis Bálintot és Nagy Danit, addig teljesen esélytelenek. Az is sokatmondó, hogy a Bajnok legjobbja csak az ötödik helyen szerénykedik, Bors Máté pedig úgy került be a tízbe, hogy három futamból kettőt elveszít, ami felettébb harmatos. Íme a tabella eleje:

tv2

A vége 10-7 lett a kékeknek, keserves, amit a Bajnokok mutattak: Franciska egymaga hozott háromból három pontot, a többiek meg összesen négyet, így kudarcélmény lesz rendre a jussuk. A villát a harmadik héten sem láthatják, az előnyt is elbukták, ráadásul a joker is a kékeknél. Innen iszonyú nehéz lesz felállni, nem csoda, hogy szemlesütve somfordáltak vissza a faházba. "Nagyon gáz, hogy folyton mentegetőzünk. Ők sosem keresik a kifogásokat. Nekünk miért van mindig kifogásunk?" - kérdezte Franciska.

tv2

"Ami most van, az nagyon kevés. Nem azért szólok, mert nekem összejött, de kifele ez kezd gáz lenni... nem fogadjátok el, amit mondok, nekem ez volt az utolsó, hogy szóltam" - mondta később, majd kiment sírni. A korábbi két évadban is gyengén kezdtek a Bajnokok, de nem ennyire, ezen kiborult a cselgáncsozó. 

tv2

Szabó Franciska később visszatért, nem tudott lehiggadni, ordibált a többiekkel, az ajtóba is beleütött. Sírva-zokogva azt kiabálta, hogy a többiek összesen nem mentek át annyi szörnyűségen, mint ő egymaga, ráaádul őt senki nem akarja elfogadni. Később volt, aki vállát vonogatta, hogy nem számít, hogy kikaptak, hiszen hosszú a verseny, más viszont igazat adott Francinak, aki olyan érzelmi robbantást mutatott, amilyen még nem volt a magyar Exatlon történetében. Kocsis Lilkó ment utána, de most nem kellett a segítség a csapattársának, egyedül akart maradni fájdalmával. 

Videókon a botrány: