Az Amazon kiadott egy leírást A Gyűrűk Ura készülő sorozatváltozatáról, amelynek cselekményéről eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a másodkorban fog játszódni. 

2021 egyik legjobban várt sorozataA Gyűrűk Ura képernyős verziója, amelyről eddig csak annyit tudhattunk, hogy méregdrága lesz, és a másodkorban – vagyis jóval a filmekben látottak előtt – fog játszódni, így Frodóra, Aragornra, Legolasra és a többiekre aligha számíthatunk benne.

A szériát gyártó Amazon most kiadta az első hivatalos leírást is, amivel megerősítette a korábbi információkat: "A sorozat visszaviszi a nézőket egy olyan korszakba, amelyben nagyhatalmak kovácsolódtak, királyságok emelkedtek fel és buktak el, valószerűtlen hősök tétettek próbára, a remény egy hajszálon függött, a Tolkien tollából született legnagyobb gonosz pedig azzal fenyegette a világot, hogy teljes sötétségbe borítja" – áll az ismertetőben.

A Gyűrűk Ura filmenForrás: AFP/Photo 12

"A széria a viszonylagos béke idején kezdődik, onnan követi ismerős és új karakterek egy csoportját, amint szembesülnek azzal, hogy a régóta rettegett gonosz újból megjelent Középföldén. A Ködös-hegység legsötétebb mélységeitől, Lindon elf fővárosának fenséges erdőin át, a lélegzetelállító Númenor szigeti királyságig, a térkép legtávolabbi pontjaiig ezek a birodalmak és szereplők olyan örökséget hoznak létre, ami még utánuk is sokáig él" – szól a folytatás.

Az Amazon egyébként pár térképet már mutatott korábban, ezeket most a fentiek ismeretében böngészhetik tovább a rajongók.