Lori Loughlin börtönbe került férje, Mossimo Giannulli a világjárvány miatt majdnem két hónapot töltött magánzárkában, most azt kérte, hogy a hátrelévő büntetését már házi őrizetben tölthesse le.

A Bír-lak egykori színésznője, a vesztegetésért elítélt Lori Loughlin már letöltötte két hónapos börtönbüntetését, a férje, Mossimo Giannulli divattervező azonban jelenleg is öt hónapos büntetését tölti – mivel a feleségével együtt ő is belekeveredett az amerikai elit egyetemek körüli felvételi botrányba.

Mossimo Giannulli a bíróságról kifelé jövet, a felesége, Lori Loughlin húzza kézen fogvaForrás: AFP/Joseph Prezioso

A férfi már tavaly novemberben bevonult a börtönbe, a világjárvány miatt azonban csak a napokban szállították át az eredetileg kijelölt intézménybe. Eddig karanténban volt, ami az esetében magánzárkát jelentett: egy szűk cellában töltött 56 napot, ami nemcsak pszichésen és érzelmileg, de fizikailag is megviselte.

Giannulli ügyvédei szerint a hatóságok nem jártak el szabályosan, hiszen annak ellenére tartották továbbra is magánzárkában a férfit, hogy legalább tíz koronavírustesztje negatív lett – ezért most azt kérik a bíróságtól, hogy ügyfelük a maradék büntetését házi őrizetben tölthesse le.