Szűk családi körben, a legközelebbi barátok gyűrűjében kísérik ma utolsó útjára Sas Józsefet. Bodrogi, bár hónapok óta karanténban van, mindenképpen elmegy a barátja temetésére.

A koronavírus-járvány kapcsán született, hatályos törvények szerint maximum ötven fő vehet részt egy temetésen. A rendelkezést nagyon nehéz betartatni egy ilyen népszerű művész esetében, ezért a család úgy döntött, hogy csak előzetes regisztráció után lehet részt venni a búcsúztatón.

Gyűlölöm a temetéseket, de mindenképpen el szerettem volna menni, ez nem is volt kérdés. Jóska nagyon fog hiányozni a mi kis palettánkról. Amikor meghallottam, hogy regisztrálni kell, azonnal felvettem a családdal a kapcsolatot, és jeleztem, hogy ott szeretnék lenni- mesélte a színész a Borsnak.

fotó: Talán Csaba

Bodrogi Gyula azt mondja, hogy a jelenlétével szeretné támogatni Sas József családját, de beszédet nem mond, mert képtelen lenne rá.

Szó sem lehet róla, hogy beszédet mondjak! Sokkal jobban szerettem annál, minthogy meg tudjak szólalni a sírhelye fölött. Megszólalni is képtelen vagyok Jóska temetésén... Inkább a háttérben maradok, csendben gyászolok. A halottaimmal egyébként is csendben beszélgetek, ilyen szituációban egyszerűen nem jön ki hang a torkomon" - tette hozzá.