Január 23-án a Duna TV kétórás showműsorában adják át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat, többek közt Frenreisz Károly, Pataky Attila és Charlie is színpadra áll.

"Elképesztő legendák a Petőfi Zenei Díj színpadán! Frenreisz Károly, Pataky Attila és Charlie egy felejthetetlen produkcióval készülnek nektek, ne maradjatok le róla szombaton 19:35-kor a Duna TV-n!" - áll a Petőfi TV Instagramján, ahol a napokban már betekinthettek a követők a díjátadó próbáiba.

Az este folyamán 12 kategóriában díjazzák majd a magyar könnyűzenei előadókat. A DÍJAZOTTAK SZEMÉLYE KÖZÜL NÉHÁNY AZONBAN MÁR TAVALY ÓTA PUBLIKUS: A DAL 2020 ADÁSÁBAN ADTÁK ÁT AZ ÉV DALÁNAK ÉS AKUSZTIKUS DALÁNAK JÁRÓ PETŐFI ZENEI DÍJAT RÁCZ GERGŐNEK ÉS ORSOVAI RENINEK,az év felfedezettjének, a Tortugának és A Dal 2020 legjobb dalszövegírójának, a Petőfi Zenei Díj dalszövegírói különdíjasának, Molnár Tamásnak.

Az indulás óta a Petőfi Zenei Díj egyik fénypontja az Életmű-díjak átadása. 2016-ban Bereményi Géza, 2017-ben Demjén Ferenc, egy évvel később Tátrai Tibor, majd Nagy Feró vehette át az elismerést. Idén Horváth Charlie kapja az életműért járó Petőfi szobrot.