Trokán Péter tavaly év végén kapta el a koronavírust, két hétig kórházban is volt, de még mindig nem épült fel teljesen.

A 74 éves Trokán Péter tavaly év végén kórházba került a koronavírus miatt, ami a tüdejét is megtámadta, így oxigéntámogatásra is szorult. A fertőzés annyira igénybe vette a szervezetét, hogy nehezen gyógyul, másfél-két hónapig is eltarthat nála a teljes felépülés.

Tulajdonképpen jól vagyok, de az erőm még egyáltalán nem tért vissza. Nagyon hamar elfáradok, mindentől kifulladok, szinte alig csinálok valamit, és máris ólmos fáradtság tör rám, ami ellen csak küszködökmondta a Blikknek. 

Trokán PéterForrás: Viasat3

"Itthon tornázom, próbálok mozogni és, persze, nagyokat sétálok, már amennyire tudok, hiszen még a tüdőkapacitásom sem az igazi. Éveken keresztül jártam reggelente úszni, az fantasztikus érzést és jó állóképességet is adott. Ez most nincs, de valószínűleg egyelőre nem bírnám a korábbi tempómat. Szépen lassan lépegetek előre, de a rendszeres sport hiányzik, hiszen az adta meg azt az érzést, hogy élek és energikus vagyok– tette hozzá.

A színész a tervek szerint csak márciusban kezd el újra dolgozni a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, addig mindenképp szeretné visszanyerni az erejét. Korábban egyébként a volt felesége, Papadimitriu Athina is elkapta a koronavírust, a lányaik, Anna és Nóra egyelőre megúszták.