Pénteken a Kozma utcai izraelita temető művészparcellájában temették el Sas József humoristát, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt.

"Borzasztó nehéz időszakon vagyok túl, de Jóskának most már könnyebb" - mondta könnyes szemmel Sas özvegye, akit a lánya és Hofi Géza özvegye támogatott a temetésen.

Forrás: MTI/Földi Imre

"Zsuzsa nagyon fázott, fogtam a kezét, hátulról átöleltem, amikor rátört a zokogás a beszédek hallatán, mindig megszorítottam, szorosabban öleltem át, ettől erősebb lett. Végig így álltunk. A sírnál már a lányuk, Ágika vigyázott rá, ő támogatta. A Sasomnak az járt volna, hogy hatalmas tömeg búcsúztassa őt egy napfényes délelőtt, és a kabaréjeleneteire emlékezve barátaival, családjával a közönsége kísérje az utolsó útjára" - kezdte a Blikknek Ildikó, aki agyvérzése után is látogatta a humoristát, és végig tartotta a lelket férjét ápoló barátnőjében. 

Odavágott a halála! Nagyon szerettem őt, még az ágyban fekvő Sasom is jobb volt, mint hogy nincs többé. Nagyon hálás vagyok Gézának, hogy 22 évvel ezelőtt bemutatta nekem Sas művész urat, sokáig így is szólítottam. Sokszor rám telefonált reggelente, hogy egy-egy poént teszteljen rajtam. Hiába mondtam neki: Sasom, még a fürdőszobában vagyok, rávágta, hogy az a legjobb, és elmondta, milyen ötlete van. Később sem hívtam Jóskának, a felesége engedélyével „Sasom" lett, és az is marad mindig. Az élet úgy hozta, hogy Zsuzsával lettünk nagyon jó, elválaszthatatlan barátnők" - árulta el.