Idén rendhagyó körülmények között került megrendezése a tavaly nyáron a koronavírus járvány miatt elmaradt Petőfi Zenei Díjátadó, az eseményről hosszabban olvashat ebben a cikkben, az este legjobb képeit pedig itt nézheti meg. Az Életműdíjat 2020-ban Horváth Charlie kapta, aki öt hónappal később vehette át a Petőfi-szobrot.

Charlie Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől a Petőfi Zenei Díj alapítójától és producerétől, valamint a VOLT produkció vezetőjétől vehette át az Életműdíját, melyről ugyan már egy ideje tudott, mégis nagyon meghatódott, amikor a kezébe foghatta a szobrot.

"Őszintén szólva meglepetés számomra, és mindig boldogsággal tölt el, ha elismerik a munkánkat. Mi zenészek nem a díjakért dolgozunk, hanem szeretjük csinálni azt, amit csinálunk.  1964-től folyamatosan dolgozom, rengeteg dolgot csináltam, amiben volt minden, külföldi fellépések és rengeteg lemez.  Ez egy nagy öröm számomra most, hiszen váratlanul érkezett. Nyáron kellett volna átvennem ezt a díjat, de ez a kegyetlen vírushelyzet, ami jött és sok mindenkit padlóra tett, elmosta a reményeket is. Szeretném azt mondani, valahogy húzzuk ki ezt a dolgot most és kezdődjön újra az élet, ehhez pedig mindenkinek jó egészséget kívánok, mert ez a legfontosabb dolog a világon!"- mondta a Blikknek.

Kattintson a képre, és megnyílik a teljes galéria!Forrás: MTVA - Kaszner Nikolett

"Amikor ezt az egészet elkezdtem még hosszú hajam volt, és nagyon fiatal voltam, heti 40 órákat próbáltam éjjel-nappal, mert nagyon be akartunk futni, na azok voltam a kedvenc éveim. Éreztük, hogy tehetségesek vagyunk, csajoztunk, buli volt és jól éreztük magunkat! Tehát amikor nem sikerültek a dolgok, azok voltak az igazán szép idők" - mesélte.

Kattintson a képre, és megnyílik a teljes galéria!Forrás: MTVA - Kaszner Nikolett

Hozzáteszi, hogy szerinte a siker titka az, hogy tehetségesnek kell születni, és onnantól kezdve pedig jó zenéket kell hallgatni, és sokat kell gyakorolni. Aki nem tehetséges,  az ne gyakoroljon. Pillanatok alatt kiderül a tehetség. Egy fiatal gyerek már egészen korán tudja magáról, hogy tehetséges-e vagy sem, tehát kitartást kívánok minden tehetséges fiatalnak, mert nem volt még olyan boldogság, mint az, ahogyan itt fogom most ezt a gyönyörű Petőfit" - tette hozzá.