R. Kárpáti Péter mindenkit arra biztat, akit csak tud, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat a koronavírus elleni vakcinával.

"Egyrészt nagyon fontosnak tartom, hogy minél több ember megkapja a vakcinát, mert akkor ez a vacak vírus annál kevésbé lesz képes terjedni és megbetegíteni embertársainkat. Minél hamarabb meglesz az átoltottság, annál hamarabb áll helyre a gazdaság, és talán végre minden úgy megy tovább, mint korábban. Másrészt nagyon rossz dolog, hogy távolról, a kerítésen keresztül kell integetni a saját rokonainknak, és nem tudom megölelni, megpuszilni őket. Lélektanilag ez nagyon megvisel. De muszáj fegyelmezettnek lenni, jó példával eljárni" - mesélte a Ripostnak.

Fotó: Bielik István - Origo

Amióta kitört a világjárvány a színész igyekszik minden szabályt betartani. "Én nagyon félős vagyok: fertőtlenítés, kézmosás, maszk, és kevés érintkezés, ezeket igyekszem maximálisan betartani. Nagyon szomorú, hogy vannak hasonlóan körültekintő embertársaink, akik Isten se tudja hogyan, de mégis elkapták a vírust. Alattomos kis dög ez a vírus" - tette hozzá.