Örülhetnek a Star Wars-hívek, készül a spinoff, az Obi-Wan Kenobi-sorozat. 

A Mandalorian első és második évadja is nagy siker volt, ez megnyitotta az utat a többi élőszereplős Star Wars-sorozatnak: a Disney mozifilmet is gyárt majd, amely ebben a fikciós univerzumban játszódik, de úgy tűnik, a hangsúly a sorozatokon lesz, legalább tizet terveznek.

Megy a forgatásDisney

Időközben nagy lett a nyüzsgés Little Marlow-ban, Londontól nyugatra, ott épült fel egy díszletváros, sok konténerrel, lakókocsival, ideiglenes házzal, melléképülettel. Ahogy lenni szokott, nem minden helyi lakos örül a gigászi produkciónak, egy lakos elmondta a Daily Mailnek, hogy ez egy csendes, békés agrárvidék, és riasztó számára, ha belegondol, hogy "intergalaktikus háborús zóna" lesz belőle. Természetesen egy nagy produkció forgatása komoly jövés-menéssel jár, kamionok zaja töri majd meg a csendet, de komoly bevételt is hoz a régiónak.

Nehéz szülés lesz

A Disney+ és a Lucasfilm a Star Wars-brand újab nagy dobásának szánta az Obi-Wan Kenobi-sorozatot (a 2019 végén nagy sikert aratott Mandalorian után), de a Hollywood Reporter szerint Ewan McGregor hiába lenne újfent jedilovag, a projekttel sok probléma volt. Nézzük, miket állítottak egy éve különféle lapok:

disney

- felmerült, hogy nem is Ewan McGregor lesz a főszereplő, másokat is megnéztek castingon,
- 2020 januárjáig csak két epizód forgatókönyve készült el, de nagyon gyengék,
- új írót, írókat kerestek a Kenobi-sorozathoz, ami baljós jel, 
- hat rész lett volna az első évad, de lecsökkentették négy epizódra, ami semmi jót nem jelent, csak annyit, hogy több pénz nem lesz az első évadra,
- a Disney nem reagált több megkeresésre, pedig a közösségi médiában felröppent, hogy kaszát kapott a sorozat,
- egy forrás szerint az is gond, hogy ugyanarra a sémára húzták fel az első két részt, mint a Mandaloriant (ott a fejvadász védelmezi a hetek alatt világsztárrá lett Baby Yodát, ebben a sorozatban Kenobi védelmezte volna a fiatal Leiát és Luke-ot).

Most úgy tűnik, alakul a sorozat, és ha minden jól megy, 2021 vége felé láthatjuk majd Obi-Want, amint magányosan harcol a birodalmiak és a taszkenek ellen, elkergeti az enyveskezű javákat, és kerülgeti a homoksivatagban a sarlakkot a dupla naplementében.