A Buffy, a vámpírok réme színésznője, Charisma Carpenter kikelt a sorozat alkotója, Joss Whedon ellen: szerinte az író-producer ellenséges és mérgező környezetet teremtett a forgatáson, folyamatosan kegyetlenkedett a színészekkel.

A Buffy, a vámpírok rémé-ben – és spin-offjában, az Angel-ben – Cordelia Chase-ként látott Charisma Carpenter a Twitteren állt ki Ray Fisher mellett, aki azt mondta Joss Whedonról, hogy Az Igazság Ligája forgatásán elfogadhatatlanul viselkedett a kollégáival.

Fishert aztán kirúgták a Flash – A Villám készülő moziváltozatából, Carpenter ezért is osztotta meg a tapasztalatait jó húsz év után:

A színésznő azt írta, hogy Whedon ellenséges és mérgező környezetet teremtett a Buffy forgatásán, ami nála nemcsak szorongást, de maradandó fizikai tünetet is okozott. Szerinte az író-producer állandó félelemben tartotta őt, passzív-agresszív módon folyton éreztette vele, hogy bármikor kirúghatja.

Charisma Carpenter a Buff, a vámpírok réme idejénForrás: AFP/Photo 12

A poszt szerint, amikor Carpenter terhes lett, Whedon folyton kövérnek nevezte őt, majd manipulatívan próbálta az abortusz felé terelgetni – amikor pedig a színésznő megszülte a gyerekét, ki is rúgta, de előtte még hajnali egyig dolgoztatta terhesen, annak ellenére, hogy az orvosok rövidített munkaidőt javasoltak Carpenternek.

A színésznő bejegyzésére reagálva a Buffy egykori címszereplője, Sarah Michelle Gellar is elhatárolódott Whedontól, az ő posztját pedig sorozatbeli testvére, Michelle Trachtenberg is megosztotta: