Megszólalt a sorozatsztár a zaklatási vádakkal kapcsolatban

Buffy the Vampire Slayer (TV series) Cinema VERTICAL
Buffy the Vampire Slayer TV-Series 1997-2003 - USA Created by Joss Whedon David Boreanaz, Sarah Michelle Gellar,
Vágólapra másolva!
David Boreanaz támogatásáról biztosította kolléganőjét.
Vágólapra másolva!

David Boreanaz – akit az Angel és a Buffy, a vámpírok réme című televíziós sorozatokban, valamint a Dr. Csontban láthattunk - támogatásáról biztosította kolléganőjét, azt írta Charisma Carpenternek, hogy büszke rá a kiállása miatt, és ott áll mellette, hogy meghallgassa, támogassa. A színésznő visszaírt neki a Twitteren, hogy tudja, hogy színésztársa mellette áll, és ezt nagyon értékeli.

David Boreanaz, Sarah Michelle Gellar a Buffy idején Forrás: AFP/Photo 12

Az ügy előzménye, hogy a Buffy, a vámpírok rémében – és spin-offjában, az Angelben – Cordelia Chase-ként látott Charisma Carpenter a Twitteren állt ki Ray Fisher mellett, aki azt mondta Joss Whedonról, hogy Az Igazság Ligája forgatásán elfogadhatatlanul viselkedett a kollégáival (Fishert aztán kirúgták a Flash – A Villám készülő moziváltozatából, Carpenter ezért is osztotta meg a tapasztalatait jó húsz év után).

A színésznő azt írta, hogy Whedon ellenséges és mérgező környezetet teremtett a Buffy forgatásán, ami nála nemcsak szorongást, de maradandó fizikai tünetet is okozott. Szerinte az író-producer állandó félelemben tartotta őt, passzív agresszív módon folyton éreztette vele, hogy bármikor kirúghatja.

Megszületett a baba, kirúgták az anyját

A poszt szerint, amikor Carpenter terhes lett, Whedon folyton kövérnek nevezte őt, majd manipulatívan próbálta az abortusz felé terelgetni – amikor pedig a színésznő megszülte a gyerekét, ki is rúgta, de előtte még hajnali egyig dolgoztatta terhesen, annak ellenére, hogy az orvosok rövidített munkaidőt javasoltak Carpenternek.

A színésznő bejegyzésére reagálva a Buffy egykori címszereplője, Sarah Michelle Gellar is elhatárolódott Whedontól, az ő posztját pedig sorozatbeli testvére, Michelle Trachtenberg is megosztotta.