Nyögjön úgy, mintha szülne, mossa le a rendező sportkocsiját, kössön csomót magára!

megan fox transformers
Vágólapra másolva!
A reménybeli sztároknak általában rengeteg válogatón kell átesniük, mire komolyabb munkához jutnak, néha ráadásul igen különös, elsőre egyenesen meghökkentő kéréseket kell teljesíteniük. Akadt, akinek világosan megmondták, hogy bikiniben akarják látni a castingon, másnál csak arra voltak kíváncsiak, hogy milyen hosszú a karja, miközben extrém ruhákat is adhatnak a színészekre, értelmetlennek tűnő feladatokra is rábírhatják őket a producerek, rendezők. Néhány sztár mesélt a szereposztó szobák furcsaságairól.
Vágólapra másolva!

Megan Fox

A színésznő annak idején a Transfromers-szel vált igazán ismertté, egyből szexszimbólum is vált belőle – bár ő maga ezt a címet mindig is visszautasította. Ehhez képest egy 2009-es interjújából már lehetett sejteni, hogy inkább a külseje, mint a tehetsége miatt kapta meg a szerepet: azt mesélte ugyanis, hogy a válogatási procedúra részeként le kellett mosnia a rendező, Michael Bay Ferrariját, amit filmre vettek.

Forrás: Dreamworks Pictures

Tavaly egy újabb nyilatkozattal már finomított kicsit a történeten, akkor azt mondta, hogy nem kellett olyan munkát végeznie, aminek ne lett volna köze a forgatókönyvhöz: valóban „dolgozott" Bay egyik kocsiján, de csak azért, hogy lássák, hitelesen áll-e a kezében a villáskulcs – mivel a karaktere nemcsak autótolvaj volt, de képzett szerelő is.

Emmy Rossum

A Shameless – Szégyentelenek sztárját egy alkalommal különös ajánlattal találta meg az ügynöke: azt mondta, hogy van pár producer, akiknek nagyon tetszik, amit a sorozatban művel, egy nagy költségvetésű mozifilmben is szívesen adnának neki egy szerepet – csak annyi a feltételük, hogy bikiniben érkezzen a válogatóra.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

Rossum először nem nagyon értette a dolgot, hiszen a Shameless-ben szexjeleneteket is vállalt bőven, ott is láthatták, hogy nem szégyenlős. A biztonság kedvéért elkérte a forgatókönyvet, de abban szó sem volt bikinis vagy meztelen jelenetről – így aztán ki is hagyta a válogatót, szerinte csak ellenőrizni akarták az alakját, megtudni, hogy ugyanolyan vékony maradt-e, mint amilyen a Shameless elején volt.

Bill Nighy

A színész már 49 éves volt, amikor számos kisebb szerep után szélesebb körben is ismertté vált az Újra a régi című filmmel, bár szerinte abba is csak azért vették be, mert előtte többen visszamondták a munkát. Majdnem ő is otthagyta a castingot, miután reggel nyolckor, álmosan és nyűgösen érkezett, erre egyből ráadtak egy feszülős trapéznadrágot és egy platform talpú krokodilbőr csizmát, amiben igen kellemetlenül érezte magát.

Forrás: Sputnik via AFP/Ekaterina Chesnokova

Végül azért sikerült beleélnie magát a hetvenes évekbeli rockzenész szerepébe: a lába közé kapta a mikrofonállványt, előadás közben pedig a levegőbe rúgott, majd úgy tett, mintha meghúzná a hátát – amivel nevetésre is bírta a producereket.

Mads Mikkelsen

Az Artúr király és a Casino Royale után már nemcsak szülőhazájában, Dániában kapott komoly ajánlatokat, de az Egyesült Államokban is. Rengeteg válogatón megfordult, amelyek közül a legabszurdabb élményeként a 2015-ös Fantasztikus Négyes castingját emelte ki – ahol szerinte csak arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire hosszú a karja.

Forrás: AFP/Valery Hache

Mr. Fantasticnak a történet szerint az ugyanis a szuperképessége, hogy nyúlékony a karja, bármit el tud érni: a válogatón így Mikkelsentől egy sor szöveget sem kértek, ellenben meg kellett mutatnia, hogy miként nyújt, majd úgy kellett tennie, mintha a szoba túlsó sarkában akarna elérni valamit. Könnyen le is mondott a szerepről, helyette Miles Teller kapta meg.

Lapozzon, a következő oldalon újabb sztorikkal folytatjuk!