Pataky Attila megírta a végrendeletét

Pataky Attila, rockzenész
Budapest, 2018. október 26. Pataky Attila rockzenész, 1974-től az Edda Művek énekese, dalszövegíró a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek az Edda Művek rockegyüttes megalakulását és pályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
A koronavírus felülírta Pataky Attilában az elmúláshoz való viszonyát, és nekilátott elrendezni az ügyeit.
Vágólapra másolva!

Az énekes a Borsnak beszélt arról, hogy jó viszonyban van a halállal, az élet részének tekinti, és nyugodt, mivel hisz a reinkarnációban. "Ezért sincs bennem aggodalom amiatt, hogy mi vár rám az élet után, hiszen pontosan tudom. Persze nem veszem könnyelműen a kérdést, hiszen nemrég megtapasztalhattam, hogy milyen az, amikor nagyon közel van a vége. Az utóbbi öt évben végig itt lihegett a nyakamban a halál. Öt éven át cipeltem valamiféle karmikus csomagot, amiben jó pár betegség volt elrendelve nekem kezdve a ráktól a kutyafüléig – minden. Ennek a csomagnak az utolsó és egyben legtanulságosabb eleme volt a koronavírus" - mondta Pataky Attila, aki bár tudni véli halála pontos dátumát, a felépülése után úgy döntött, jobb, ha mindent elrendez, még ha az a bizonyos „kilépési évszám" még messze is van.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

AZ A HELYZET, HOGY PONTOSAN TUDOM, HOGY NYOLCVANÖT ÉVES KOROMBAN LÉPEK MAJD KI EBBŐL A TESTEMBŐL, MIVEL A LÁTÓ BARÁTAIM EZT ELÁRULTÁK NEKEM. A KORONAVÍRUS UGYANAKKOR MEGTANÍTOTTA, HOGY TÖRTÉNHET EZ MÁSKÉPPEN.

Muszáj gondolnom azokra, akikért felelősséggel tartozom, vagyis a családtagjaimra, a zenésztársaimra és néhány szorosabb barátomra" - tette hozzá.

"Az ugyanis nem lehetséges, hogy miután én elhagyom ezt a testet, nekik bármiféle általam hitehagyott problémával kelljen szembesülniük. Nem kerülgetem a forró kását, kimondom, ahogy van: mindent lepapíroztam, mert nem szeretnék katyvaszt és vitás kérdéseket hagyni magam után. Ez megnyugvást adott" - részletezte.