Borzalmas másfél órán van túl a Vasvári Vivien, aki kétéves kisfiával, Edwarddal és barátjával beszorult egy lakópark meghibásodó, elakadt liftjébe.

"Beszálltunk a liftbe, hogy lemenjünk a garázsba. Bezáródott az ajtó, majd miután elindult lefelé, hirtelen megállt és úgy maradt. Nagyon rémes érzés volt. Szerencsére vittünk magunkkal telefont és még térerő is volt, hiszen a liftekben ez ritkán fordul elő. Nem tudom, hogy ha például nincs nálunk mobil és mondjuk nem működik a vészcsengő a liftben, akkor mihez kezdtünk volna" - mesélte a Blikknek.

Forrás: Vasvári Vivien/Instagram

Először megnyomtuk a vészcsengőt, majd hívtuk a liftkarbantartókat. Végül a párom riasztotta a tűzoltókat, akik sikeresen kimentettek minket. Mivel hétvége volt, ráadásul délután, ők értek ki a leghamarabb. Edwardka eléggé megijedt attól, hogy beragadtunk a liftbe. Folyamatosan mondogatta nekem, hogy fél, de nem sírt, inkább talán izgatott lehetett. (...) Mivel a lift alig egy métert ment csak lefelé, amikor elakadt, így a tűzoltóknak könnyű dolguk volt a mentésnél. Miután szakszerűen szétfeszítették az ajtót, nekünk már csak ki kellett lépnünk arra az emeletre, ahonnan eredetileg elindultunk" - tette hozzá.