Ujvári Iza az egyik új játékos az Exatlonban – itt mutattuk be az öt újoncot. A Bajnokokhoz érkezett, és úgy érzi, jól sikerült az első napja.

Mit szóltál, amikor megcsörrent a telefon, hogy eljött a te időd és jöhetsz az Exatlonba?

- Megmondom őszintén, először nem is vettem fel a telefont, ismeretlen szám volt késő este. Utána jött egy üzenet, hogy az Exatlon kapcsán keresnek, nagyon elkezdett dobogni a szívem, nem hittem el, hogy két nap múlva én már Dominikán leszek. Épp maminál voltam, mert sokáig volt dolgom, nála volt a kiskutyám, így ott aludtam. Ahogy megbeszéltük a részleteket, fel is keltettem, mert ő már aludt. Nagyon boldog voltam.

Ujvári Izabella, Exatlontv2

Egy versenynap után mennyiben más az Exatlon élőben, a helyszínen, mint a tévén keresztül?

- A tengeri pályát hosszabbnak gondoltam a tévében látottak alapján, de ettől függetlenül nagyon-nagyon tetszett. Nagyon elfáradtam, de nagyon tetszik a csapat.

Hogyan értékeled a bemutatkozásodat? Ilyen teljesítményre számítottál magadtól vagy meglepett valami?

- Az első futamomat győzelemmel kezdtem, úgyhogy nagyon boldog voltam. Reméltem, hogy jó lesz a bemutatkozás. Dórit is sikerült megvernem, a jokert is lehívták, de arra a futamra már nem volt meg a kellő energiám, így sajnos, ha nem is sokkal, de elvesztettem. A jövőben tenni fogok róla, hogy ilyen ne forduljon elő és bírjam tüdővel a nehezebb pályákat. Nem akarok elégedetlen lenni, mert ez az első napom, tapasztalatlan vagyok, most még rutint szerzek és később ezeket értékesítem majd.

TV2

Hogyan fogadott a csapat, kivel leszel szerinted jóban?

- Azt érzem, amit a tévén keresztül is láttam, hogy ez egy nagyon jó csapat, nagyon összetartó, ha probléma van, akkor nem egymást hibáztatják, hanem leülnek és megbeszélik. Ezzel a sportolói mentalitással tudok én is azonosulni, szerintem mindenkivel jóban leszek. Franciska viselkedése, hozzáállása olyan, mint amilyen kicsit én is vagyok. A bátyámmal beszéltük még otthon, hogy Francival vagy nagyon jóban leszünk, vagy a két dudás egy csárdában effektus lesz meg... de így az első nap után azt gondolom, nagyon jóban leszünk.

Mit gondolsz a legnagyobb kihívásnak?

- Azt, hogy fejben végig koncentrált tudjak maradni. Illetve, hogy egy-egy vesztes futam után nem szabad elkeseredni, de talán ezt én a saját sportágamban már elégszer megéltem, hogy nagy gondot ne okozzon. A hozzáállásomat kell fenntartani, hogy a vesztes futamaimból is tanuljak.

Szerinted hátrány az, hogy a kezdés után két hónappal csatlakoztál a versenyhez?

- Nincs rossz rúgás, csak rossz hozzáállás, szoktuk mondani. Ha a pozitív dolgokat veszem le abból, hogy én két hónappal később érkeztem, ami lehet például, hogy nem fáradtam el annyira, mint a többiek, akkor ez nem hátrány. Lehet, hogy ők tapasztaltabbak, de teszek azért, hogy elég tapasztalatot szerezzek.

Az interjút a TV2-től kaptuk. Az öt újoncot itt ismerheti meg jobban.